Skocz do zawartości

520 24v 91r LPG na co zwrocic uwage przy kupnie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Znajomy ma zamiar kupic bmw 520 24v na LPG sa jakies rzeczy ktore sie dzieja szczegolnie w tych modelach albo jest cos co sprawia aby jego nie kupowac i kupic np. 525 jemu glownei chodzi o to zeby tanio i fajnie jezdzic ?? :jawdrop:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano

witam

auto pali 12-15 LPG trzeba sprawdzić kolektor czy nie jest pęknięty i czy ma anty wybuchy w kolektorze, jeżeli jest to instalacja gazowa drugiej generacji to te anty wybuchy muszą być bo auto przy zapalaniu czasem lubi strzelić i jak niema tych anty wybuchów to zawsze siada albo przepływka albo pęka kolektor, auto dobrze chodzi na gazie niema innych problemów a reszta to ogólnie jak to w BMW czy chodzi równo na benzynie na gazie może troszkę bujać obrotami i koniecznie przejechać sie na benzynie żeby sprawdzić czy auto chodzi na benzynie żeby nie okazało sie że są zapieczone wtryski

Opublikowano

dv32v dziwne pytania zadajesz. m50b20 to pancerniki, trzeba fachmana co by to zajechac, a przy zakupie moim zdaniem

- miejsca lewarkowe

- pod macha - naroża

- rodzaj gazu

- stan dolotu

- fotel kierowcy

a potem...........................jezeli gut......................

WAZNE na benz musi chodzic idealnie

Opublikowano
dziwne pytania? normalne mam m60 b40 i rozni sie ona nieco od 520 wiec jestem ciekaw czy jest cos na co trzeba zwrocic uwage tak jak np. kolega z chelma napisal o istotnych rzeczach bo w tej bmwe jest drugiej generacji i wlasciciel przechwala sie ze mu pali 9 na trasie i to lpg a jak tam ze skrzynia to manual jest cos jeszcze co moze byc ukryta wada?? :mrgreen:
Opublikowano
witam ponownie co do 9litrów gazu w trasie to prawda ale jak jesteś sam na trasie bo jak trzeba coś wyprzedzić to już wychodzi 12litrów ze skrzynią niema żadnych problemów porucz gazu i silnika jak pisałem jeszcze sprawdzić należy cały układ chłodzenia w razie jakichś pytań związanych z gazem i silnikiem to wal śmiało
Opublikowano
niby ja mu ja znalazlem i nie chce zeby mi pozniej gadal ze sie nie znam i wybralem najgorszego klamota ;) poza tym ceny sa kuszace 7-9 tys. :twisted2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
m50b20 to pancerniki, trzeba fachmana co by to zajechac
Trzymam za słowo :dance: :wink:
Czarna bestia z czarną skórą...to jest to :)