Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Chciałem włożyc silnik do mojej 320 d 136ps 1998r nowy silnik z 2004 roku 150ps.Wizualnie jest prawie identyczny,wiec z mocowaniami nie było by problemu tak mi sie wydaje.Zastanawia mnie tylko skrzynia biegów bo w moim modelu jest 5 cio biegowa a jak sie orientuje do w 2004 były montowane 6 cio biegowe i wizualnie całkiem inne od mojej.Moze ktos robił taki manewr i wie czy jest to wogóle mozliwe bez wiekszych komplikacji.Silnik przywiozłem z niemiec z przebiegiem 24 tys km wiec warto by było go tam wcisnąc chociaz ze wzgledu na to ze mój juz na wykonczeniu.Pozdrawiam
Opublikowano
No tak, ale do tego silnika jest masa osprzętu, to jest CR i z robieniem swapów szału nie ma. Pozatym skrzynka zawiecha :duh: ja bym sie nie bawil

Xdrive

Koder

Opublikowano
A sterownik silnika, wiązkę elektryczną i kluczyki też masz? Sam silnik nie wystarczy niestety....
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek