Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie pytanko, jaka jest minimalna ustawiana temp na klimatroniku U mnie jestto 16 stopni nizejsie nie da :cry: prosze o odpowiedz i o zakmniecie tematu przed moda jak ie dowiem czegos :)
Opublikowano
nie spotkalem sie w autch ktore mialy klime aby mozna bylo ustwic ponizej 16 bywa ze maja 17,18,19 poza tym ta ustawiana temperatura to temperatura jaka ma byc wewnatrz pojazdu a z tych nawiewow wydobywa sie powietrze ktore ma temp. zblizona do 16 ale na minusie u mnie ma -14 :cool2:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
w c klasie rocznik 94 byla klimatronik w ktorej minimalna temp byla 12 stopni:) z ciekawosci pytam czy tutaj nie mozna nizej, bo w upalne dni to za cieplo :D jak dla mnie, wydawalo mi sie ze skoro merc mial 12 to moze i tutaj mozna nizej
Opublikowano
w okularniku 210 masz tez do 16 moze sprawdz sobie klime a nie szukaj nizszej skali moze gdzies ci czynnik ucieka albo masz skraplacz zapchany itp. albo pompa sie konczy :mrgreen:
Opublikowano
nie spotkalem sie w autch ktore mialy klime aby mozna bylo ustwic ponizej 16 bywa ze maja 17,18,19 poza tym ta ustawiana temperatura to temperatura jaka ma byc wewnatrz pojazdu a z tych nawiewow wydobywa sie powietrze ktore ma temp. zblizona do 16 ale na minusie u mnie ma -14 :cool2:

dokładnie w innym aucie jak włączałem klimę to szroniła przednia szyba w lecie i ciągle miałem katar

Pozdrawiam

Opublikowano
niewiem jak jst w okularze, wiem ze w c klasie byly klimatronik i minialna emp yla 12 stopni, kiedy jest bardzo gorące lato to szybciej chłodzi zapewne skoro temp z zalozenia jest nizsza o te 4 stopnie niz w moim obecnym aucie
Opublikowano

bardzo ważna jest szczelność kabiny i wydajność klimatyzacji,a chyba i tak nikt rozsądny nie schodzi w lecie poniżej 18 stopni.Nie wiem jak w E39 ale w E60 przy rozszerzonej klimatyzacji jest przycisk MAX i wtedy masz lodowaty huragan chyba tylko dla morsów

Pozdrawiam

Opublikowano
Z tymi temperaturami na minusie to nie przesadzajcie zaraz komus bedzie -50 dmuchalo klima jezeli dziala poprawnie to dmucha tak ok 5-7 stopni ale na plusie magiki to nie zamrazarka tylko klima.
Opublikowano
Cały czas chodzi mi o temperature dodatnią, przeciez nie munosową, ustawiasz sobie 12 stopni na plusie tak jak w c klasie kiedys staruszek mial i bardzo szybko taka klima doprowadzlaa naet bardzo nagrane auto do stanu uzywalnosci aby po chwili ustawic sobie normalna temperature w srodku
Opublikowano
to wloz sobie w nawiew termometr taki ktory pokazuje minusowa temp. i zobaczysz :mrgreen:
Opublikowano
Cały czas chodzi mi o temperature dodatnią, przeciez nie munosową, ustawiasz sobie 12 stopni na plusie tak jak w c klasie kiedys staruszek mial i bardzo szybko taka klima doprowadzlaa naet bardzo nagrane auto do stanu uzywalnosci aby po chwili ustawic sobie normalna temperature w srodku

Bo widocznie w C jest bardziej wydajniejszy nadmuch. To że sobie ustawisz 12 stopni zamiast 16 wcale nie spodowduje że z wylotów będzie wychodzić zimniejsze powietrze. Ono już i tak jest maksymalnie zimne (by było zimniejsze, potrzebna by była inna sprężarka). Jedyne co się zmieni to siła nadmuchu i czas nadmuchu. Siłę nadmuchu jak chcesz to możesz sobie ręcznie ustawić przecież, więc w czym problem?

Floryda + czarny lakier = mocno nagrzane wnętrze. Co prawda szyby trochę przyciemnione, ale mimo wszystko auto lubi się nagrzać. Jakoś nie mam problemu z szybkim ochłodzeniem wnętrza, a klimatronik mam ustawiony na 23 st C (74F). Nadmuch wieje na maksa aż temperatura wnętrza zbliży się do żądanej. Na początku można też na chwilę otworzyć wszystkie szyby, żeby szybciej żar wywiało. :)

Co prawda ostatnio mi final stage unit zaczął szwankować (moc nadmuchu czasami działa jak chce), ale to idzie wymienić. Może Tobie też się zepsuł?

Pozdr.