Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja może nie włożyłem tyle kasy w auto co Wy i na razie nie mam powodów do żalów, fakt są drobne naprawy ale wychodzę z założenia że kupiłem używane a nie nowe auto i nic nie jest wieczne( w innych markach które miałem równiez były naprawy czasem większe czasem mniejsze) Ale najbardziej radość z jazdy odbierają mi nasze drogi, aż mi szkoda samochodu jak jade po wartepach na 17 stkach( mam chęć kupić terenówkę). Radość wraca jak jade na w miarę nowej jeszcze nie zdezelowanej nawierzchni i po kolei wyprzedzam innych użytkowników ruchu.
Opublikowano

Ja mam wielka radość z jazdy!!!!! Pomimo tez sporego wkładu finansowego - ale to dlatego że lubie mieć auto w stanie technicznym idealnym.....

a co do fochów to zgadzam sie w 100% kiedyś w nerwach kopnołem w koło moje Coupesie... i... przez tydzien nie chciała odpalać ;) hahaha

ale ogólnie nie widze sie w zadnej innej marce...

Tylko BMW :cool2:

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja tak samo nie widze sie w innej marce i ogolnie uwielbiam BMW ale z tymi klamkami to zenada jest.Ciekawostka: na gieldzie bylo chyba z piecet klamek zewnetrznych prawych a tylko jedna jedyna lewa znalazlem.A moj mechanik zna gosci z gieldy i nawet jak nie wystawiaja tego to dla niego ja wyciagna nawet z calych drzwi.Wniosek(co potwierdzil mechanik) urywanie klamki kierowcy to czesta przypadlosc BMW.

oo= [] []= oo BokiemMuszeWchodzic

http://img514.imageshack.us/img514/9429/pic03097wo4.jpg

Diesel Driver

Opublikowano
miałem Fiata Marea czyli też duże i drogie auto (miałem wtedy gdy jeszcze było produkowane czyli prestiż do kwadratu ) miałem i bracik jeszcze ma do dziś , tam to klamki wyglądały ! zaczynała znich schodzić guma brat odłubał wszystkie i pozostał mu taki plastykowy szkielet i bez uszczelnienia przy blasze (pewnie leje sie woda do drzwi) miałem omegę TDS tam znowu cięgna klamek cza regulować przed zimą i przed wiosną bo tak reagują na temperaturę że albo nie idzie zamknąć bo klamka tak jakby podparta albo nie idzie otworzyć bo klamkę mocno ciągniesz a brakuje cięgna ........ no i to co łączy mareę omegę i e39 wiecznie przesuwające się samoczynnie listewki na drzwiach ! MACIE TAK ? a z regulacją klamek omegi walczy teraz mój zmiennik co ją ma odemnie był w sobota umnie jeszcze nie dotknołem klamki a drzwi otwarte bo ciepło i cięgno już się wydłużyło
Opublikowano

czytam cały czas o problemach z BMW moim zdaniem problemy są podobne jak w innych autach np. VW passat tdi itp.

problem w tym ze po kupnie każdego auta należy coś w nim zrobić (w zależności od marki – każda ma swoje tajemnice).

Po kupnie BMW td/tds do 2000 roku bezwzględnie należy wyczyścić chłodnice , wymienić termostat, sprawdzić wisco, wtryski (szczególnie sterujący), wymienić olej itp.

Po takich zabiegach lać rope i jeździć – zapomnieć o problemach.

Wiele się słyszy o niezawodności pasata a idzie nim prawie to samo co w BMW

Napinacze łańcucha – 1700 zł

Wentylator Klimy b.często 700 -1000zł

Uszczelki pod głowicą – częstotliwość podobna szczególnie w 2,5tdi

Turbiny ok. 150 000 km (ale przy odpowiednim traktowaniu wieczne jak w BMW)

Problemy ze skrzynią biegów – jedynka i wsteczny

Padające świece żarowe, pompy wody, pompy paliwa co 200 – 300 000 km (koszt regeneracji prawie tyle samo co nowej), wycierające się krzywki na wałkach i tak dalej ………

A jak chcecie bezawaryjnie chm.. to chyba tylko Yaris

Opublikowano
(adnotacja była że wszelkie normy przekroczone , szacują to na ponad 200 km/h w mieście)

Rzeczywiscie jest sie czym chwalic! :mad2:

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

fomicz - najważniejsze że ci zaimponowałem a wez pod uwaga że dopiero się rozpędzałem

no a teraz łaża piechty