Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W sumie to tylko pytam czy BMW to faktycznie radość z jazdy ? Dzisiaj jadąc tylko z Katowic do Gliwic rozerwało mi obudowę termostatu . E39 mam od roku i zdążyło mi się zepsuć już praktycznie wszystko co opisane na forum ! Bogu tylko dziękuja że nie mam jeszcze automatu i webasta bo i pewni ztym by mi się przyszło zmierzyć ! :twisted2:
Opublikowano

U mnie radości z jazdy dalej brak. Nadal nie udało mi się zweryfikować co jest odpowiedzialne za lekkie pływanie (brak stabilności) auta przy większych prędkościach (powyżej 130km/h)...

Co do psujących sie rzeczy, mam do wymiany czujnik airbag'u w fotelu pasażera, final stage resistor (obroty nawiewu głupieją), no i niektore pixele w wyświetlaczu w srodkowej konsoli nie palą...

Opublikowano
PETE w grudniu jak kumpel robił mi uszczelka pod głowicą to od razu wymieniłem z przodu 4 wachacze i oba drążki kierownicy z tyłu tuleje pływające + tarcze klocki i szczęki . w styczniu kupiłem licznik (pixele) 400zł i w dodatku nie pasował ale miałem to szczęście że gość go przyjoł z powrotem nawet nie odliczył prowizji z allegro . dioda zamiast maty + polutowane na stałe wtyczki do napinaczy też w styczniu . w lutym czujnik położenia wału 360zł wisko i śmigło kupiłem zamienniki razem 150 zł a w zeszłym roku była jeszcze chłodnica , sprężyny + amortyzatory , radio , no i dla kaprycha fele i ringi (całe reflektory1600zł) i jak tu nie kochać tak kapryśne autko (Prozny ukłon w Twom stronę) :D
Opublikowano
aha ! dobrze że wszystko mam ze szrotu i z chasioka bez to ta eksploatacja mnie tak tanio wychodzi ! a RAFALA6 ty mosz audi ? to poszukaj sobie swojego klubu
Opublikowano
Ja na poczatku marca zostawilem w warsztacie 4 tys pln.Doprowadzilem do porzadku cale autko.Wczesniej swiece,olej nowe lampy do tylu- 1 tys.Jeszcze olej w skrzyni+ nowa miska bo stara trzeba na sile odkrecac(po poprzednim włascicielu) wiec napewno urwiemy srube.I jeszcze nowe zarniki pewno nastepne 600 zeta.Ale i tak ja lubie :cool2: Aha jeszcze w planie nowy felunek 2000 pln.Dobrze,ze moge stare sprzedac.

oo= [] []= oo BokiemMuszeWchodzic

http://img514.imageshack.us/img514/9429/pic03097wo4.jpg

Diesel Driver

Opublikowano
aha ! dobrze że wszystko mam ze szrotu i z chasioka bez to ta eksploatacja mnie tak tanio wychodzi ! a RAFALA6 ty mosz audi ? to poszukaj sobie swojego klubu
Dajan tak mam audi,ale klub to ludzie,a nie samochody :hand: :lol:
Opublikowano
Bo kupujecie tanie szroty i póżniej się dziwicie,że wszystko pokolei siada :twisted:

ROFL!!! To co wymieniłem to są typowe przypadłości e39 - nawet w miarę młodych rocznikach lubią padać. Wypraszam sobie "taniego szrota". :nienie: :D

Opublikowano
Prozny jo z żonką też jesteśmy tym zafascynowani i moje bajtle też ale dziwi mnie że mimo tego prestiżu problem jest z takom drobnostką jak np. "pixele" !
Opublikowano
Rafal6 i tu akurat się z Tobą zgodza klub to ludzie więnc nie rozumia czemu chcesz nas obrazić ? popytej czy na szrocie kupisz jakikolwiek sprawny czujnik do BeeMy a nawet nowe zamienniki na nic się nie zdają musi być oryginal
Opublikowano
Dajan napisal:
Prozny jo z żonką też jesteśmy tym zafascynowani i moje bajtle też ale dziwi mnie że mimo tego prestiżu problem jest z takom drobnostką jak np. "pixele" !
Ja sobie to tłumacze,ze nawet najlepszym sie zdarza.Teraz motoryzacja prze do przodu.Modele zmieniaja sie co piec lat.Sa niedociagniecia niedopracowania itp.Nie przejmuj sie.Bedzie ok.To sa wdzieczne autka :D :D

Diesel Driver

Opublikowano
Prozny wiem jak dostałem z bielska zdjęcie za500 + 10 punktów to nawet ci z drogówki powiedzieli że to rozumiom bo takim "czymś" nie idzie po mału jazdzić ! (adnotacja była że wszelkie normy przekroczone , szacują to na ponad 200 km/h w mieście) Rano mam odebrać obudowa nówka nie z chasioka i zaś mi chumor wróci ! Pozdrawiam Damian
Opublikowano
to tak od czasu do czasu jak mam chumor ! :oops: (niektórzy piszą tak że potym spróbuj to znalez po przez "szukaj" :jawdrop: ) Pozdrowionko Damek :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odgrzalem ten temat bo musze sie wyzalic.Dajan mial racje pioszac o tej przyjemnosci z jazdy BMW.Juz pisze o co chodzi.Ostatnio włozylem 4 tys do Bumki.Robilem zawias,regulowalem pompe wtryskowa itd.Auto chodzi teraz super.Zap....ala az milo.Spalanie (dzis liczylem) miasto jazda normalna i troche buta srednia 9 litrow na sto :cool2: :cool2: .Ale...miesiac temu urwala sie klamka pasazera w srodku 115 zł u Sikory w BB.W sobote wsiadam do auta i klamka kierowcy(zewnetrzna) zostaje mi w rece 150 zeta(gielda w Gliwicach)+ lakier+montaz pewnie z 200 zeta i ponizenie przy wsiadaniu(bezcenne) :mrgreen: A dzis tylne zawieszenie z lewej strony zaczelo wydawac dzwieki jak zarzynany prosiak :duh: :duh: Ja wiem ze BMW sie nie psuja tylko maja kaprysy ale bez jaj bo juz mnie to zaczyna w.....ac.Drobnostki ktore powoli zrazaja mnie do tej marki.

Diesel Driver

Opublikowano

Prozny ale wiesz że złość Ci minie i znowu bedzie tak fajnie , będzie Plastmal i Fixol do opon a i ten "dv32v" podniesie Cie na duch że cza było kupić audi czy jak to dziadostwo się nazywo !!!!!!!!!!! :oops: Ale nie martw się bo klamka polakierujesz a JO NADAL STOJA !!!!!!!!! Przy dokręcaniu głowicy zerwał sie gwint w bloku silnika więc do dwóch tygodni bez auta dojdzie jeszcze kilka dni . :cry: ale jak to mówisz cza widzieć też dobre strony tej sytuacji - w maju kupuja malucha !!!!!!!!!!!! bo wkoncu nie jestam w piechocie morskiej by łazić piechty .

a głowica znowu się wybroniła i nie spękała !

Pozdrawiam :D