Skocz do zawartości

[E32] - Czujnik temperatury zewnetrznej (735 '88)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poniewaz nie znalazlem w innych postach odpowiedzi zadaje krotkie i chyba dla znawcow tematu pytanie.

Gdzie sie instaluje czujnik zewnetrznej temeratury (-37 stopni irytuje mnie okrutnie).

Poprosze o wskazowke w ktorym miejscu on sie znajduje w aucie.

BMW 735 1988.

pozdrawiam

Opublikowano

Nie mam halogenow tylko taka "profesjonalna inaczej" zaslepke, zdjalem kleczalem 10 minut i zadne modlitwy nie zmaterializowaly tego czujnika, nawet w wersji popsutej.

Prawdopodobnie musze pociagnac przewody lub je namierzyc, czyli teraz czas zagooglic po dokladny schemat gdzie to ustrojstwo ma byc podlaczone.

pozdrawiam

Opublikowano

tak jak kolega wcześnie wspomniał czujnik znajduje się na wysokości halogenów trzeba zdjąć osłonę plastikową pod silnikiem wtedy jest najlepsze dojście od spodu po stronie pasażera ewentualnie w tym samym miejscu ale od strony kierowcy. Czujnik powinien być żółty z metalowym grubym bolcem(na allegro jest zamiennik który działa dobrze) ,bolec powinien być pod taka zaślepka zaraz obok mocowania haka z przodu. Jak będziesz miał problem to zrobię ci fote ale powinieneś znaleźć chyba ze była bita wtedy szukaj dwóch kabli jeden jest brązowy a drugi chyba czarny.

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

Mam zamiennik pewnie z allegro, nie zdejmowalem jeszcze tylko przedniego grilla, zaslepki od halogenow oczywiscie zdejmowalem i patrzylem jak krowa w plot... nic. Chyba manualnie to ja nie jestem uzdolniony... Mam wielka prosbe o te fotkie z czujnikiem moze byc ich nawet wiecej zebym mogl namierzyc to ustrojstwo. Oczywiscie kolory kabelkow bardzo bym tez poprosil bo obawiam sie ze czujnika nie ma, moze nie bita ale nie koniecznie w calosci.

pozdrawiam

Opublikowano
Dwa cienkie przewody (brązowy z czarnym paskiem i niebieski z czerwonym paskiem) brązowy masa niebieski wtyk nr 5 w OBC zakończone żółtą wtyczką wychodzą z wiązki na prawym nadkolu wartość na końcach +5V