Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM!

Mam następujący problem : jak wskaźnik poziomu paliwa spada do ok.30l, to już nie mogę odpalić samochodu, dodam jeszcze jak mam pełny zbiornik to odpala idealnie lecz im mniej ON to coraz gorzej. Co siada lub już siadło?? pompla paliwa czy może coś innego. Dodam jeszcze że autko nie ma takiego "kopa" jak mieć powinno.

Proszę o pomoc.

Opublikowano
Wszystko wskazuje na pompę w zbiorniku, ale przed wymianą sprawdź czy dochodzi prąd do pompki. Jak będziesz wymieniał pompkę, użyj wysysarki do oleju aby z dna zbiornika usunąć paprochy i wodę i umyj sitko ( jak tego nie zrobisz możesz załatwić nową pompę ). UWAGA!! nie zakładaj chińszczyzny, szkoda kasy i roboty.
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
Daj sobie spokój, już trzeci miesiąc użeram się z nimi o wymianę wadliwego przepływomierza i ......... pompki właśnie do TDS-a (trzeciej)-. Sprzedają tandetę i nie ma możliwości wyegzekwowania reklamacji ( bez kija do golfa nr. 12 :wink: ) Jak chcesz jeździć bez problemu kup coś firmowego i będziesz miał problem z głowy.
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano

Sprawdz polaczenia pompy wstepnej w zbiorniku z koszem. Prawdopodobnie tam gdzie wchodzi pompa jest mala gumka, ktora nie trzyma szczelnosci i zaciaga powietrze do pompy.

Bedziesz to widzial na wezyku przy pompie wtryskowej (jak masz przezroczysty). Jak leca banki powietrza to znaczy ze tam wlasnie jest nieszczelne.

Musisz sprawdzac przy mozliwie niskim stanie paliwa.