Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zmieniłem fotele w beci i założyłem sobie takie co maja podgrzewanie a moje nie miały i teraz nie wiem gdzie to podłączyć. Może ktoś ma jakiś schemacik ale sie na tym zna to niech mi powie gdzie to podłączyć najlepiej.

...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja mam takowe fotele ,ale niestety nie wiem jak i gdzie co dołaczyć..Obiecuje ze gdy znajde chwile czasu przyjrzę sie chociaż z grubsza" co i jak "no i oczywiście dam ci znać
Opublikowano

Czesc,

Zgadza sie...U mnie jest tak samo [E-30]

Pod fotelem kierowcy\pasazera znajduje sie "kostka" do której idą cztery kable (jak chcesz to moge sprawdzic ich kolory). Kostka jest rozlaczana, dzieki czemu mozna wyjac fotel z samochodu.

Teraz pytanie skad ida kable do fotela...?

Najprosciej by bylo poszukac jakiegos schematu i moglbys sobie podejrzec skad\dokad "biegna" kable.

Wiecej niestety nie pomoge...

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

Opublikowano
ok - fajnie ze w koncu ktos cokolwiek napisal ale tak: To ze tam jest kostka to ja wiem i wiem ile ma przwodow a jesli juz to sa dwie kostki bo jedna jest malutka obok z dwoma przewodami i kostka i pogrzewanie jest orygiinalne tylko co dalej?? Gdzie to wpiac?? W fotlach nie wiem czy jest wszystko bo nie widze przekazników i nie wiem czy samo zasilanie jest potrzebne czy cos jeszcze. Popatrzcie u siebie bo robi sie zimno i rano d... marznie :lol:
...
Opublikowano

Proponował bym abyś zadał konkretne pytania... :twisted:

Bo niby na co mamy popatrzeć...!? Napisałem Tobie wcześniej mniej więcej jak to wszystko wygląda... :x A ty dalej swoje...troche samodzielnosci! Przeciez nikt za Ciebie tych foteli nie podlaczy... :x

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

Opublikowano
Kuzcze ludzie co tu jest nie zrozumiałe? Mam wstawione fotele do autka które maja podgrzewanie a wczesniejsze fotele nie mialy wiec nie mam instalacji oryginalnej do podlaczenia tych foteli. Instalacja w samych fotelach jest ale nie ma gdzie tego wpiac wiec chcialbym wiedziec gdzie prowadzi wiazka ta co jest na podlodze nie w fotelach
...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak ktoś jest zainteresowany podłączeniem foteli to podaje do wiadomości że już sobie z tym poradziłęm i mogę pomóc jeśli ktoś potrzebuje

Pozdrawiam

...
Opublikowano
To napisz od razu, a nie będziesz czekał, aż ktoś będzie poszukiwał :twisted:
Opublikowano
Ok sprawdze dziasiaj kolory przewodów i potem opisze
...
Opublikowano

Nie mam za bardzo kiedy sprawdzić tych przewodów bo jak wracam to juz ciemno a fotela nie chce mi sie odkręcać ale po krótce powiem jak to zrobiłem:

Zaznaczam tylko że zrobiłem zasilanie do foteli na stałe czyli możnawłączyćogrzewanie nawet jak silnik jest wyłączony. Ponadto ja mam przyciski w fotelach zarzaskowe. Jeżeli ktoś ma impulsowe to potrzebny jest do tego moduł załączający. Jeżeli ktoś ma zatrzaskowe to wystarczy podciagnąć zasilanie ponieważ przekaźniki już są wmontowane w fotele. Ponadto w fotelach już były wmontowane maty i instalacja i wyprowadzona kostka.

Na końcu pod środkową konsolą (czyli z tylu) są 4 przewody: 2 grube i dwa cienki (te grube to zasilanie ( + i - ) i prąd tutaj jest na stałe niezależnie od tego czy jest włączony zapłon czy nie i stąd prowadzimy zasilanie do obu foteli. Dwa cieknie przewody to + i - do poświetlania przycisków. Podświetlanie się załacza po włączeniu świateł.

W prawym fotelu też są tylko 4 przewody - dwa cienki i dwa grube wie tutaj jest sprawa prosta:) a w fotelu kierowcy jest wiecej przewodów ale dwa grube to główne zasilanie fotela wiec podpinamy do tych. Przewody od podświetlania przycisków łatwo znaleść w kostce ponieważ są takigo samego koloru jak w prawym fotelu.

Tak więc podłączenie tego nie było aż tak skomplikowane jak się to wydawało.

Należy tylko pamiętać że fotele grzeją tylko wtedy jak zapniemy pasy ponieważ w zatrzaskach są dodatkowe włączniki i mimo wciśnięcia przełącznika podgrzewania fotela nie będzie on grzał a nawet może nie zapalić się podświetlenie przycisków.

Jeżeli ktoś będzie chciał coś się jeszcze dowiedzieć to dopiszę. Pozwodzenia i pozdrawiam

...