Skocz do zawartości

centralny zamek i domykanie szyb jak podpiac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak podpiac sterownik na pilota do e34 w ktore kable sie wpiac zeby domykanie szyb dzialalo z pilota prosze o pomoc
Opublikowano
Po pierwsze musisz miec sterownik na korego wyjsciach sterujacych pojawia sie "plus" +,a jesli takiego nie masz i pojawia sie na twoim "minus"- ,to trzeba to zamienic za pomoca dwoch przekaznikow lub dokupic dodatkowy modol (groszowa sprawa). Wpinasz sie bezposrednio w wiazke ktora prowadzi do dzwi kierowcy. I teraz dokladnie nie pamietam czy wpinasz sie do silownika zamka czy do przewodow z wkladki zamka (sory).Tak czy owak mozesz to sam sprawdzic. W sterowniku ktory zamontujesz nalezy ustawic dluzszy czas trwania impulsu. Sprawdzone i dziala!!! Zamyka central i uruchamia "komfort" :D

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano (edytowane)
No to dasz sobie chyba rade. Sprawdzaj probowka w tej wiazce od drzwi ,na ktorym przewodzie pojawia sie plus + podczas zamykania i otwierania zamka. Jak znajdziesz juz te przewody to sprobuj zasterowac je plusem+,oczywiscie najpierw przez jakas zarowke np. probowke!!! Zeby czegos nie ujarac!!!! Edytowane przez norbitor

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
juz znalazlem plus zamykania i plus otwierania ale dlaczego otwiera i zamyka na 2 razy a i jeszcze gdzie podlaczyc 3 kanal -domykanie szyb
Opublikowano
z pilota zamyka sie na 2 razy i otwiera nacisne raz rygle sie zamkna po chwili odskaczy i 2 raz nacizne i sie zamknie
Opublikowano
Tzn.jak na dwa razy?rozwin troche! A co do zamykania szyb to tego drugiego kanalu nie podpinaj tylko sprobuj w tym alarmie zwiekszyc maksymalnie czas trwania impulsu.Powinno zadzialac tak ze jak zamkniesz central to po chwili uruchomi sie domykanie (komfort).

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
z pilota zamyka sie na 2 razy i otwiera nacisne raz rygle sie zamkna po chwili odskaczy i 2 raz nacizne i sie zamknie

No to czegos nie podpiales!! Wyglada ze alarm mysli ze cos jest otwarte i nie daje sie za pierwszym razem zamknac. Sprobuj recznie tzn.podaj napiecie bez alarmu!

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
z centralki wychodzi na drzwi wychodzi 6 kabli zielony zamykanie ,niebieski otwieranie.czarny i bialy-minus,rozowy i pomaranczowy -plus
Opublikowano (edytowane)
To jest ten z funkcja "opoznienie wejsc drzwi" ? Edytowane przez norbitor

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano

A ja mam pytanko troszke z innej beczki:

Mam centralke z ryglami, elektryke w przednich drzwiach i alarm, nie mam pilota w kluczyku, czy da sie pogodzic te wszystkie funkcje z jakims alarmem z allegro? Dobrze bylo by jeszcze dorzucic jakis czujnik ruchu...

Opublikowano
wiesz tego to niewiem ale sa jeszcze kable z kanalami np zielony minus drzwi minus,fiolet plus drzwi plus,czarny\czerwony plusswiatla stop,szary minus 2kanal,niebieski minus klapy,szary\czarny 3kanal
Opublikowano

Mam centralke z ryglami, elektryke w przednich drzwiach i alarm, nie mam pilota w kluczyku, czy da sie pogodzic te wszystkie funkcje z jakims alarmem z allegro? Dobrze bylo by jeszcze dorzucic jakis czujnik ruchu...

Da sie!! Proponuje Fortece albo Inferno,proste i latwe w montazu a funkcyjnie podobne do reszty.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
Interesuje nas "Zielony Minus Drzwi" Masz go podlaczyc pod wylacznik ktory uruchamia oswietlenie wewnatrz auta po otwarciu drzwi!! Tzn.tam gdzie pojawia sie w wiazce dzwiowej minus gdy drzwi sa otwarte.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
fiolet plus drzwi plus a ten szary\czarny minus 3kanal to jest domykanie szyb to tego gdzie mam podlaczyc
Opublikowano
Domykanie dziala tak ze podawany jest ciagly sygnal na przewod ktory idzie od wkladki zamka. Przekrec zamek w pozycje domykania i szukaj po przewodach co sie tam pojawia. Jak dorwiesz juz ten wlasciwy to trzeba poimprowizowac :D co tam dac za sygnal.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
Ten fiolet+ i ten zielony- to masz wybor w zaleznosci jak masz sterowane oswietlenie wnetrza pojazdu po otwarciu drzwi!! Wiec albo jedno albo drugie,producent daje Ci mozliwosc dostosowania sygnalow.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
ok a te kable z wiazki gdzie jest otwieranie i zamykanie gdzie sa czrny bialy na minus a rozowy i pomaranczowy plus to gdzie one maja isc
Opublikowano
ok a te kable z wiazki gdzie jest otwieranie i zamykanie gdzie sa czrny bialy na minus a rozowy i pomaranczowy plus to gdzie one maja isc

No juz sam sobie na to odp.!!! czarny i bialy minus- , a rozowy i pomarancz na plus+(staly plus tzn. ciagle zasilanie). Skup sie rowniez na zaprogramowaniu odpowiednich funkcji w tym alarmie tzn. pod swoje wymagania.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
czyli rozowy i pomaranczowy mozna podlaczyc pod pradaowy z auta a bialy i czarny pod minus autawlasnie jak podlaczalem to mialem obawy czy tak zrobic czy czegos sie nie spali
Opublikowano

Da sie!! Proponuje Fortece albo Inferno,proste i latwe w montazu a funkcyjnie podobne do reszty.

A jakies sprawdzone modele? Patrzylem na allegro jest inferno, funkcje ma nawet nawet i jest nie drogi. Co sadzisz o tym: http://allegro.pl/item178309397_alarm_inferno_zestaw_cr2_syr_z_zasilaniem_starmach.html

Opublikowano

A jakies sprawdzone modele? Patrzylem na allegro jest inferno, funkcje ma nawet nawet i jest nie drogi. Co sadzisz o tym: http://allegro.pl/item178309397_alarm_inferno_zestaw_cr2_syr_z_zasilaniem_starmach.html

Kupuj!!! Bedziesz zadowolony.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]