Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie pytanko.

kupilem bmw e34 540i z automatem z 1993roku

sprzedawca zapewnial ze ma asc

wylacznika ktory normalnie powinien znajdowac sie obok dzwigni skrzyni automatycznej nie mam.

samochod chodzi jak mazenie bokami i tez dewastuje opony przy ruszaniu

ale ja potrzebuje bezpiecznego auta anie driftcar,a.

kontrolka na desce sie nie swieci ale juz sprawdzilem i zamiast zarowki jes zaslepka, gdy wlozylem zarowke nic sie nie dzialo natomiast pod maska ma bezpiecznik od asc i abs (jest opis.)

moje pytanie jak moge sprawdzic czy mam czy nie asc i doczego jest druga linka od gazu ktora idzie do urzadzenia zamontowanego pod serwem hamulcow i co to za urzadzenie bo ja myslalem ze asc.

moze ktos go brutalnie "zepsul"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
według mnie jak nie masz przycisku,to nie masz asc.Przy paleniu gumy powinna mrugac kontrolka na liczniku(jeżeli jest włączony)
Opublikowano

dzieki stary jestes wielki ta druga linka to tempomat.

ale co do asc to myslalem ze to jest niemozliwe 540i bez asc ale czytajac rozne posty z forum to jest jednak mozliwe. szkoda. znow mnie nieuczciwy sprzedawca zrobil w konia ale to mi po raz kolejny pokazuje ze nim kupisz dowiedz sie mozliwie jak najwiecej o danej marce i modelu.

dobra przestroga dla innych.trudno , czesciej bede zmienial opony ale fura jest konkret jeszcze raz dzieki. pozdrawiam.