Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem. W aucie mam podpięty wzmacniacz i dzisiaj przy nieodpalonym aucie słuchałem muzyki przez ok 30min po czym aku był już wyładowany (po przekreceniu kluczyka tylko kontrolki migaly) Dodam ze aku ma 44ah wydaje mi sie ze to za mało.

Jak myślicie czy to wina za słabego aku czy to normalne ze aku tak szybko pada??

Opublikowano

......tez tak mialem ostatnio czekalem na kogos ok 30 minut w aucie sluchajac muzyki i jak chcialem odpalic to ledwo ledwo ale zalapał.Doodam ze nie mam wzmacniacza a akumulator mam 55Ah

Czy to jest mozliwe?W poporzednim aucie oplu kadecie miałem akumulator tez 55Ah i muza mogla chulac nawet 2 godziny i zakrecil normalnie

Jakies sugestie?

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

witam. mysle że przy włączonym wzmacniaczu było możliwe ze aku szybko się wyładował a jeżeli jest on jeszcze podstarzały to na 100 ponieważ dobry wzmacniacz ma bardzo duży pobór prądu. ja wzmaciacz włączam tylko przy zapalonym samochodzie.

pozdro

Opublikowano
Powinien bezproblemowo odpalać nawet po kilku godzinach grania bez względu na wzmacniacz. Gofer88 sprawdż czy Twój wzmachol wyłącza się kiedy nie korzystasz ze sprzętu audio w aucie, może być nieprawidłowo podłączony i stale pobierać prąd z aku (to tak jakby zostawiać auto na włączonych światłach). Jeśli wszystko jest ok i akumulator padł to znaczy, że był już rozładowany, naładuj go albo kup nowy.