Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzień dobry,cześć i czołem.Niedawno kupiłem E-34 touring.zauważyłem wyciek oleju z pod samochodu,okazało sie że to skrzynia,konkretnie łącznik między skrzynią a silnikiem,wylatywał olej koloru żółtego.Mieszkam w małej mieścinie i żaden z mechaników tutejszych nie podjął sie naprawy tego.pojechałem 20 km dalej i znalazłem kogoś,jednak wracając tuż przed domem na chwile włączył mi sie : TRANS PROGRAM i zgasł mi samochód.dojechałem na zgaszonym ,zaczekałem chwile,odpaliłem samochód ponownie i wydaje mi sie że skrzynia już pracowała normalnie,jestem umówiony na czwartek na 7 rano i nie wiem czy jechać na kołach czy na lawecie,to jest 20 km.z góry dziękuje za odpowiedź,pozdrawiam.[/b]
Opublikowano
w sumie to nie wiadomo o co pytasz . Jeśli chodzi Ci czy holować to "wszyscy" mówią że niewolno ale w instrukcji pisze że można , zholowałem kumplowi e34 525tds automat z Krakowa do Katowic czyli ok70km z prędkością do 100km/h i wszystko jest OK !
Opublikowano
w sumie to nie wiadomo o co pytasz . Jeśli chodzi Ci czy holować to "wszyscy" mówią że niewolno ale w instrukcji pisze że można , zholowałem kumplowi e34 525tds automat z Krakowa do Katowic czyli ok70km z prędkością do 100km/h i wszystko jest OK !

pytam czy jechać na kołach w sensie jechać jechać,nie holować.boje sie uszkodzenia skrzyni ;\ , trans program wyświetliło mi tylko raz,ale to jest 20 km.

Opublikowano
jeśli masz mało oleju i w dodatku nadal z niej wycieka to jazda o własnych siłach jest ryzykowna gdyż skrzynia będzie się zapowietrzać czemu będzie towarzyszyć szarpanie i chwilowe przerwy w smarowaniu i chłodzeniu - a to faktycznie może ją uszkodzić
Opublikowano
jeśli masz mało oleju i w dodatku nadal z niej wycieka to jazda o własnych siłach jest ryzykowna gdyż skrzynia będzie się zapowietrzać czemu będzie towarzyszyć szarpanie i chwilowe przerwy w smarowaniu i chłodzeniu - a to faktycznie może ją uszkodzić

dzięki za odpowiedź,pocisne lawetą.Pozdrawiam i życze miłego dnia

Opublikowano

Witam

Gdyby ktoś z kolegów lub koleżanek z Krakowa miał w teraźniejszości lub w przyszłości mieć problemy ze swoją BMW polecam z czystym sumieniem Pana Jarka . W trzy minuty zdiagnozował mi usterkę z podłączeniem komputera włącznie ( a ma jako chyba nie wiem czy nie jedyny MODIKA II ) . Ze swoją skrzynią jeździłem nawet do M-Cars i mi powiedzieli ,że chętnie ,że owszem ale to potrwa i nie mają Modica II i żeby czekać , że tak na opis to Oni nie wiedzą i.t.d , i.t.p.

Pan Jarek w kwadrans sprawę załatwił a i sterownik miał. Szybko , miło i na drożyznę nie narzekam.

Tel. do Pana Jarka 501464109 ul. Siarczana 57 ( Borek Fałęcki)

Pozdrawiam.

Nadal dobrze mnie się jeździ :)

Kasa dla Ciebie