Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam e 36 i maly problem z radiem blaupunkt.

A mianowicie strasznie sie grzeje wzmacniacz w radiu i po jakimc czasie wylacza sie radio tak na moje oko to temp radia to ze 90 stopni bo pazy.

Radio jest umieszczone zaraz pod kratka wentylacyjno.

Moje pytanie czy da sie jakos prosto rozebra ta lratke wyjac jej dolna czesc tak aby powietrze wylatujace przez kratke dodatkowo chlodzilo radio??

Pozdrawiem

MAC

MAC
Opublikowano
myślę że napewno jest coś nie tak z końcówką mocy w twoim radiu albo słuchasz ciągle na full!! na upartego możesz wyciąć dolną sciankę kanału nawiewu i skierować nawiew też na radio ale poco niszczyć auto jak wystaczy zmienić lub naprawic radio.
Opublikowano

Jesli masz chlodniczke z wiatraczkiem tak jak ja to sprawdz czy zalacza sie podczas grania.U mnie to wyglada tak ze jak slucham cichutko to stoi w miejscu natomiast jak troszke zrobie glosniej to zaczyna sie krecic.

Jesli masz zwykla chlodnice bez wiatraczka to napewno jest cos z koncowkami mocy :( -moga byc lekko przypalone a radio bedzie gralo.

Mysle ze problemu nalezy doszukiwac sie bezposredniu w radiu i nie wierze ze BMW nie pomyslalo o odpowiednim wietrzeniu cocpitu.

Tu gdzie mieszkam panuja teraz astronomiczne temperatury i gdy zostawie Becie na sloncu to kierownicy nie moge dotknac a stacyjka jak wkladam kluczyc to parzy a radio gra :D

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]