Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w moim E32 750 B,G CB Radio Presidenta Harrego ASC II + Midland ML-145 (antena magnesowa). Radio jest zasilane z zapalniczki. Na postoju czy na zapłonie, ale nie odpalonym silniku radio nie trzeszczy, ani szumi. Natomiast po odpaleniu silnika (na benzynie jak i na gazie) w CB słychać silne zagłuszenia. Mam pytanie czy w Waszych E32 także macie zakłócenia (podajcie także wersję silnikową, bo znaczenie mają np kable WN)? W moim naprawde ciężko słucha się osobę będącą 1km ode mnie.

Nie wiem czy winą jest ogólnie auto (niektóre tak sieją) czy poprostu w moim aucie kable czy alternator (a może emulator sondy lambda ) sieje takie zakłócenia ?

Opublikowano
Ja mam President Johnny II ASC + President Florida 45cm. Radio działa rewelacyjnie, nie mam nic takiego o czym pisałeś. Na asc też trzeszczy>?
Opublikowano
nie wiem jak długo bawisz się w CB ale podstawa to dobrze zestrojona antena (SWR)

Wiem. Przy sprzedaży Panowie powiedzieli, że anteny nie trzeba stroić. Wiem, że pewnie to olali (choć bym im zapłacił za strojenie), ale to nie jest wina strojenia nateny. Przy wyłączonym silniku CB działa rewelacyjnie. Zasięg bdb. Jak odpale to nie są zwykłe szumu jak w CB, ja nie słysze ludzi z odległości 0,5 -2km ode mnie (będąc w tym samym miejscu z wyłączonym silnikiem słysze bez szumów ludzi z odległości 2-3 takiej). W drugim aucie (opel Sintra 2,2 B z G), mam taka samą sytuacjię. Dzisiaj sprawdzałem u kumpla w Reno Kango diesle i radio działa idealnie przy zapalonym jak i zgaszonym silniku.

Ja mam President Johnny II ASC + President Florida 45cm. Radio działa rewelacyjnie, nie mam nic takiego o czym pisałeś. Na asc też trzeszczy>?

Tak trzeszczy jak ktoś coś mówi (wycina szumy miedzy). Bez ASC wyje cały czas.

Dzisiaj obstawiam Alternator bądź świece (wykluczam pompe paliwa, bo na zapłonie nic się nie dzieje, nagrzewanie tez nie wpływa na to)

Niedługo będę miał możliwość podpięcia Unidena 520XL i zobaczymy jak ten się będzie spisywał.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
ja mam 2 takie same radia i na jednym jest przebicie od silnika [czym wieksze obroty tym bardziej trzesczy]a na drugim nie[ledwo slyszalne]...a to samo auto i ta sama antena...podobno jest tak ze nie kazde radio,radiu rowne ,nawet ten sam model...
Opublikowano
podłącz radio bezpośrednio pod aku (zbiera ci zakłucenia z alternatora) i daj jakiś filterek przeciwzakłuceniowy i zestrój ją