Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od roku jestem posiadaczem BMW320d z 2003roku przebieg 130 000km , do tej pory wszystko było OK, ale teraz mam poważne problemy z uruchamianiem silnika, szczególnie ciepłego. Może ktoś miał taki problem, może jakiś czujnik, mechanik straszy że to może by pompa !!! :cry:
Opublikowano
Nie chce cię straszyć ale mechanik jest na dobrym tropie. Powiem ci ze nowa kosztuje 5tys z groszami ale jak oddasz stara to wyniesie cie to 3tys, regeneracja 1,5 tys ale dlugo nie pochodzi. Jeszcze co ci mogę doradzić to poszukaj na allegro sa takie śmieszne urządzenia ze na ciepłym załączają sie świeże żarowe to kosztuje okolo 100zl i myślę ze to będzie najrozsądniejsze posuniecie.
Opublikowano
tylko to na allegro jest do tds a nie do 320 d (common rail). poza tym jeśli masz oryginalny przebieg 130 tkm to silnik powinien chodzic jak zyleta, moze masz ako słaby, swiece żarowe sprawdzałeś?
Opublikowano
Jak już odpali to chodzi jak żyleta, zero utraty mocy i równiutko. U mnie nie ma serwisu, żeby sprawdzic parametry pomy przez komputer ,może ktoś wie ile sobie za coś takiego liczą w serwisie.
Opublikowano
Dzięki! To chyba będę musiał podjechac, najbliższy mam jakieś 100km, myślałem że życzą sobie dużo więcej. :lol:
Opublikowano
Problemy z uruchamianiem na ciepłym zaczynają się w momencie szwankowania wtrysków. Często się dzieje tak po słabym paliwie. Podjedź do mechników od diesli w celu sprawdzenia wtrysków.
Opublikowano
Tankowałem tylko na Shellu, ale i tam chyba tez sprzedają lewe paliwo. Wszystko się mam nadzieję niedługo wyjaśni :?:
Opublikowano
A może Ci licznik przekręcili i troszke masz wiecej przejechane :( patrz tez co wlewasz do auta, bo niektórzy do paliwa przykłądowo dolewają rozpuszczalnika i uszczelki niszczy, a to już koszta ;/