Skocz do zawartości

[ E46 ] Schemat bezpieczników. Nie grzeje tylnia szyba.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagle przestała mi grzać tylnia szyba. Chciałem sprawdzić bezpieczniki, ale opis jest po niemiecku i [BAD] zbita. Nie znalazłem na forum schematu do tego modelu BMW.

Sprawa druga. Ktoś kiedyś na tym forum stwierdził, że bateria w kluczyku ładuje się przez stacyjkę, ale ja mam czasem takie szopki, że nie mogę zamknąć centralnego zamka. Miga oczywiście czerwona dioda w kluczu. Pojeżdżę dłużej to zamyka, ale o dziwo, jak wyjdę z domu, to nawet po 2 dniach otwiera bez problemu. Rozbierałem klucz. Mikroprzełączniki działają. Co za cholera.

No i sprawa trzecia. Czasami rozładowuje mi się akumulator. Kupiłem nowy i o większej pojemności, ale to samo. Czasami misiąc minie i nic się nie dzieje, a nawet dwa. A miałem też tak, że po 2 tygodniach nie można było odpalić. Co dziwne cała elektryka działa. Wszystkie światła i urządzenia. Alarm żre? Nic nie pali się w środku. Podpięty miernik wskazywał pobór ok 50mA, ale to chyba mało, żeby rozładować aku. Tym bardziej, że codziennie jeżdżę.

A i jeszcze mi się przypomniało. Nie mam radia oryginalnego. Wsadziłem tymczasowo jakiegoś Pioneera. Wygląda obciachowo, bo nie komponuje się. Problem jednak jest w tym, że radio mi słabo działa. Najlepsza jest oczywiście jedynie słuszna stacja RM. Inne cienkie. Czy ta antena w szybie jest dobra? Czy trzeba montować dodatkową?

Prosiłbym również o poradę odnośnie radioodtwarzacza z MP3. Podświetlenie na tablicy i przłącznikach mam czerwonawo - pomarańczowe i chyba w takim motywie powinno być radio.

Opublikowano
Tylna szyba to bezpiecznik 68(30A).Ten akumulator to trzeba po prostu codziennie monitorować jaki jest pobór prądu bo coś musi go zjadać . Może tylko od czasu do czasu coś zwiera.Gdy się trafi na zwiększony pobór to po kolei bezpieczniki out i powinno się ustalić usterkę.Warto też pokontrolować ładowanie.Radyjko najlepiej wygląda fabryczne a i gra nieżle.Antena w szybie jest wystarczająca,problem może być gdzieś "na kablu"