Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiem jak to się właśnie nazywa . Urwał mi się(przyznaję się ja go urwałem :)) jeden z takich cienkich trzech przewodów przy czarnej wtyczce wychodzącej z chłodnicy cieczy (patrząc z przodu) z lewej strony na samej górze chłodnicy. To jest chyba czujnik temperatury lub czujnik od klimatyzacji może bo od tego momentu przez cały czas pod nogi kierowcy i pasażera dmucha mi gorące powietrze. Dobrze myślę czy jestem w lesie?

Ktoś z koleżanek i kolegów wie może o czym staram się pisać i czy to jest tego przyczyna? Jeśli nie to co i jak to wyeliminować ( to ciepłe powietrze na nogi ).

Dziękuję i pozdrawiam

Nadal dobrze mnie się jeździ :)

Kasa dla Ciebie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest czujnik temperatury, który steruje dodatkowym wentylatorem elektrycznym przed chłodnicą.

Powodem wiania gorącego powietrza może być niepoprawne działanie elektrozaworów nagrzewnicy lub panelu sterowania. Search: elektrozawory, było o tym sporo.

Kai