Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Właśnie skorzystałem z rozwiązania podanego powyżej - wkręciłem dwa wkręty i nie mam szczeliny - jest idealnie - równiutko :mrgreen:

W jakich odległościach wkręciłeś te wkręty ?

5cm od środka - ale z jednej strony musiałem kombinować i wiercić pod kątem, bo trafiłem w otwór - wszystko przez moją manię, że wszystko musi być symetryczne :lol:

• 1 rok później...
Opublikowano
Uporałem sie własnie z moim schowkiem,bo tez miałem denerwujacą szczelinę.Nie potrzeba żadnych dodatkowych wkrętów.Trzeba sie trochę pomęczyć i dokładnie całość zmontować,sprawdzając stan tych klipsów i ich zatrzaśnięcie(na drugim linku-slawo -je widać).Pozatym ta dolna osłona schowka trzyma się od przodu na dwóch wkrętach(od dołu),a z tyłu trza ją wsunąć na takie dwie blaszki,któree wystają od spodu(trzeba tam wsadzić głowę i sobie zaświecić,to je widać).Tę dolną osłonę trzeba też wsunąć z prawej strony w prowadnicę.Wszystko do zrobienia samemu,tylko trochę cierpliwości.I koniecznie uważać,żeby nie pourywać żadnych przewodów,bo jest ich tam trochę.Zwłaszcza tego do poduchy pasażera.Ale ile potem satysfakcji,że wszystko jest ładnie i nie trzeszczy.Powodzenia :D[/b]
Opublikowano

Po tym jak wymieniłem sobie filtr przeciwpyłkowy, też pojawiła mi się szczelina... Po roku też zaczęło mnie to wkurzać... ;)

Nie potrzeba nic kombinować, wystarczy dokładnie poskładać cały schowek łącznie z kratką nawiewów. Przyczyną szpary jest też często "za wczesne" łapanie zamka - ja tak miałem, ze 3 razy wyjmowałem i wkładałem lampkę w schowku z której jednocześnie wychodzi bolec wypinający zamek, coś tam poruszałem i szczelina kompletnie zniknęłą :)) .

Aha, myślałem że mam przepaloną żarówkę w schowku, razem z usunięciem szczeliny lampka nagle zaczęła świecić..., normalnie jak we włoskim aucie ;)