Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chcem swoje 750 e32 podłąćżyć pod kompa diagnostycznego , co mi to da jakich informacji mogę się spodziewać i o czym ? czy będe wiedział czy przepływki przekłamują?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Zalezy jakiego urzadzenia uzyjesz do diagnostyki. Komputer to pojecie troche wzgledne. Ja osobiscie uzywam KTS'a 520 i niestety nie mam podgladu na prace przeplywomierza, a jedynie w przypadku jego uszkodzenia odczytuje komunikat "slaby sygnal przeplywomierza", jednak "przeklamania" przeplywki nie jestem w stanie zdiagnozowac. Z tego co sie orientuje to nowsze wersje KTS (np. 600) lub urzadzenia typu LUNCH maja podglad na prace przeplywomierza w czasie rzeczywistym.

Szukasz czesci do swojego BMW??

Pisz na gg 1211423!!!

Opublikowano
Prosty interface (taki jak z allegro) kosztuje od 100 do 600 zl. Natomiast urzadzenia klasy KTS (lub te o ktorych poprzednio pisalem) kosztuja od 3000 - 23000 zl w zaleznosci od modelu i konfiguracji. Dodatkowo trzeba jeszcze placic za soft 1900 zl + VAT rocznie. Wiec jezeli chcesz tylko zczytac bledy komputera i skasowac je to wzupelnosci wystarczy zwykly interface.

Pisz na gg 1211423!!!

Opublikowano
EuroScan jest jednym z najlepszych interface'ow w tym przedziale cenowym. Natomiast funkcje jakie moze miec zalaeza od stosowanego oprogramowania. Do tych interface'ow jest duzo roznych programow i kazdy z nich ma jakies roznice wzgledem kolejnego. Zaleta takich urzadzen jest to ze wiekszosc soft'u jest freewar czyli nie trzeba placic zadnych licencji itp jak w przypadku np. KTS czy VAGcom. Napewno mozna przy pomocy tego urzadzenia zczytac i skasowac bledy ECU czy ABS itp. Nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia z tym interface'em ale z zaslyszanych wiem ze dobrze wspolpracuje z oprogramowaniem CarSoft i ma klika funkcji ktorych nawet KTS nie posiada.

Pisz na gg 1211423!!!