Skocz do zawartości

Co to może być.... znowu ten gaz.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj miałem do przejechania 200 km. Zatankowałem i pojechałem. Dzisiaj rano wstaje do pracy ide do autka (e36 320i 92'+gaz) zapalam oczywiście na benzynce, przejechałem troche przełączył się na gaz i zaczeło się... Po pierwsze prawie wogóle nie ma mocy, z rury bielutki dym, puszczam na luz a on gaśnie, stanąłem przełączam na benzynke kręce kluczykiem i nic, dopiero po jakimś czasie zaskoczył ale... zaczął wariować obroty zaczeły skakać znowu biały dym. Zaglądam pod maske odkrecam zbiorniczek z płynem do chłodnicy a tam jakaś maźź tego nie można nazwać płynem. Co to może być i ile kosztowałaby naprawa?

Dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano

moze uszczelka poszla pod glowica????

albo-masz parownik prawda?! jest tam gdzies w dolnej czesci taka mala srubka-odkreca sie ja i wylatuje taki olej jak miod co sie wydzila z gazu w reduktorze. moze juz sie tyle tam nazbieralo ze dostal si edo plynu chlodzacego

Opublikowano
Jak uszczelka to jak sie zachowuje auto? Sa momenty, że chodzi dobrze ale mocy brak. Ile kosztuje wymiana uszczelki pod głowica?
Opublikowano

trza najpierw znalesc czemu gasnie silnik na LPG-sprawdz kazde co do jednego wezyk gumowy

jesli masz brudny plyn to moze si eolej dostaje do niego i tak samo on do oleju skoro ci kopci na pialo( nei wymienialem uszczelki ale to chyba juz powazniejsza sprawa)

Opublikowano

Jak dla mnie membranka w parowniku, a nie uszczelka pod glowica od razu..

Sprawdz parownik drogi kolego, bo on tu bruździ na 99%

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

Witam!

Ta biała maź w zbiorniczku to zmieszany olej silnikowy z płynem, nie sądzę że ma to coś wspólnego z gazem, może to być uszczelka od głowicą lub po prostu pęknięta głowica. Miałem takie dwa przypadki w e30 2,0i pęknięcie głowicy nie opłacało się tego remontować taniej wychodzi wymiana silnika.

Pozdrawiam!!!

Opublikowano
Auto stoi u mechanika. Podobno uszczelka jest w porządku. Wspominał coś, że może głowica pęknięta ale to się jutro okaże jak go bardziej rozbierze. Oj czarno to troche widze. Macie jakieś pomysły co to może być. Pęknięta głowica? Od czego?