Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam zamierzam wymieniać tuleje tylnego wachacza i moje pytanie czy moge samemu to zrobie na co zwrucic uwage chyba jak ma byc ułożona guma? bo moje az pourywame . jakie sa wasze doswiadzcenia w wymiamie zeby to szybko poszło??? dzięki pozd. :doh: :doh:
Opublikowano

Jest to pracochłonne (wymontowanie wahacza zabiera najwięcej czasu) ale do wykonania, o ile masz dostęp do prasy (wyciskarki) pod którą wyciśniesz starą i wciśniesz nową tuleję, słyszałem, ze można to zrobić młotkami, ale jak dla mnie to bardzo prymitywny spsób :mad2: i łatwo zepsuć nową część...

ułożenie tulei jest bez znaczenia (są okrągłe o ile pamięć mnie nie zawodzi)

Pozdrawiam

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano
dzięki ale mi chodzi o tuleje gumy belki tylnej przykręcane do podwozia :search: :search:
Opublikowano

Re:Szamil

Nie wyspawac tylko wypalic palnikiem.Podobno po takiej operacji same wychodza nawierzch :shock: :D .Bylo juz kiedys o tym na forum.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
Re:Szamil

Nie wyspawac tylko wypalic palnikiem.Podobno po takiej operacji same wychodza nawierzch :shock: :D .Bylo juz kiedys o tym na forum.

Oj no wlasnie. Chodzilo mi o wypalenie :duh:

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
witam zamierzam wymieniać tuleje tylnego wachacza i moje pytanie czy moge samemu to zrobie na co zwrucic uwage chyba jak ma byc ułożona guma? bo moje az pourywame . jakie sa wasze doswiadzcenia w wymiamie zeby to szybko poszło??? dzięki pozd. :doh: :doh:

Z pierwszej twojej wypowiedzi wynika, ze tuleje wahacza:)

Ale to sprawy nie zmienia, po wymontowaniu belki stare tuleje można wydłubać ogrzewajac belke palnikiem (gniazdo się rozszerzy i tuleje dużo łatwiej wyciągnąć) jednak prasa dużo ułatwia zarówno wyciąganie jak i wciskanie tulei-żadnego walenia młotkiem, zabawy z palnikiem i masz pewność, że nowa część jest dobrze osadzona w gnieździe.

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...