Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem podobno typowy dla e46 i chciałbym się z nim sam uporać.

Mianowicie, gdy jeżdżę po wybojach i nierównościach strasznie hałasują mi szyby tak jakby się telepały. Strasznie denerwujące gdyż auto jest bardzo dobrze wyciszone i zmiana nawierzchni poprostu może człowieka czasem wykończyć nerwowo.

Czy trudno się rozbiera drzwi? i co może być efektem takich hałasów?

ps

jeden z mecholi mowil ze to jakies uchwyty szyby ale troche mu nie ufam

Opublikowano
Sproboj na poczatek nasmarowac uszczelki. Halasują te ktore wygladaja jak mech (ciezko to inaczej nazwac). Byl ostatnio na ten temat dosc pokazny post

Xdrive

Koder

Opublikowano

jestem przekonany ze to szyby uszczelki pryskalem specjalnym plynem .

Niesaty bez efektu jak zrobi sie cieplo chce rozebrac drzwi wiec chailbymn wiedziec na co byc przygotowanym > zeby zrcznie odkrecic -nie uszkodzic poduszki i w jakie elementy sie ewentualnie uzbroic do wymiany.

Opublikowano

Boczki zdejmiesz poprzez odkrecenie 2 srub Torx 6 pod blendą, 2 pod uchwytem drzwi i jednej pod regulacją lusterek. Boczek zchodzi jak w kazdym innym aucie (zatrzaski). Oczywiscie musisz odpiac kabelki. Airbag zostaje na drzwiach. Jesli chcialbys wyjac jaśka pamietaj zeby robic to na wylaczonym zaplonie. Dalej masz juz tylko osłone z pianki (wygluszajcą/przeciw wilgoci).

Ja jednak dalej twierdze, ze to uszczelki bo przy odpowiedniej pogodzie nic nie trzeszczy. Chyba, ze mowa o czyms innym

Xdrive

Koder