Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam-ostatnie odwiedziłem mojego elektryka samochodowego, któremu zleciłem skasowanie inspekcji i oil service.Co do oil service nie mam zastrzezeń ale.... poniewaz swoją e-36 mam od niedawna i nigdy z kasowaniem inspekcji nie miałem do czynienia nie wiem jak rozpoznać czy została skasowana.(diody od oil se..ice są zielone).Czy to chodzi o ten mały zegareczek?.Jakiego powinien być koloru :?: :?: i czy wogóle powinno być go widać bo ciągle sie świeci.Pozdro dla wszystkich fanów BMW:D
Opublikowano
hehe powinnienes uzyc :search: bo bylo juz o tym ,ale tez tak jak ty na poczatku nie wiedzialem,napisu inspekcja nie powinno byc wogole czyli jak ci swieci to znaczy ze ci nie skasowal co do zegarka to niepamietam ale zwiazany jest z inspekcja chodzi tu chyba o plyn hamulcowy do wymiany albo klocki zjechane
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

Najlepiej zrób sobie to sam. To jest dokładny opis co i jak:

1. Otwieramy maskę i wtyczkę diagnostyczną z pinami. Włączamy zapłon nie odpalając silnika (kluczyk w pozycji 2).

2. Wysiadamy z samochodu i zamykamy drzwi (nie zawsze ale w niektórych modelach bardzo ważne).

3. Bierzemy kawałek drucika czy kabla i łączymy piny 7 i 19. Lepszy niż kabel jest próbówka samochodowa (mamy jakąś gwarancję że nic nie spalimy). Cool

4. Liczymy do 12 - około 12 sekund:

- po 3-5 sekundach pojawią nam się zielone kwadraciki (nie musimy lecieć oglądać do środka) - skasowaliśmy oil service ale nie inspekcje z ładnym zegareczkiem.

- czekamy jeszcze chwile (licząc do dalej 6,7...12) i odłączamy kabelek (na 3-5 sekund ) - ale nie zapłon ((kluczyk)). --- Czyli dalej na włączonym zapłonie --- podłączamy ponownie kabel, drut, próbówke (jedno z tych) do tych samych pinów (czyli 7 i 19) na małą chwilkę (1-3 sekundy) i mamy skasowaną inspekcję z zegareczkiem.

5. Wyciągamy kabel --> wyłączamy zapłon --> zakręcamy wtyczkę --> zamykamy maskę --> cieszymy się ładnym widokiem wyświetlacza