Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jakiś czas temu opisałam dziwne zachowanie autaka,związane z 'fochami' przy odpalaniu.Uprzejmie donoszę,że auto działa jak malina!!!!!W skrajnej rozpaczy zawiozłam je do salonu BMW w Zielonej Górze, ze zleceniem podłączenia pod komp.Raz kozie śmierć-diagnostyka komuterowa duuuużo droższa niż gdzie indziej ale co tam.Najwyżej będą szukać tak długo aż znajdą.Zajęli się autkiem tak na poważnie (chyba)bo mimo,że na kompoie nic nie wyszło to zajrzeli m in.do świec(zwrócili uwagę na słabe ich dokręcenie) itp, aż znależli przyczyne-uszkodzony przekażnik sterujący DME!!!!Kurcze,jak pomyśle że wcześniej tylu mechaniorów zaglądało, dumało i za nic praktycznie kasowało to :bokser: :mad2: :mlotek: :):):):)Dziękuję wszystkim za porady i wskazówki.Pozdrawiam Yda
Opublikowano
Siema. Gdzie dokładnie zawiozłeś autko i ile Cię skazowali za całość?? Pozdrawiam
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
Wiatm,woziłam autko po paru warsztatach w Zielonej Górze (m in.Batcar, ABC),podłączany do kompa był też kilka razy.W końcu, w drodze rozpaczy zawiozłam do serwisu BMW&Nissan Fiałkowski w Zielonej, ul.Poznańska nr 20 (?)(kierunek na Cigacicie).Mieli zlecenie podłączenia do kopma i spradzenie wszystkiego co może spowodować opisany przeze mnie 'foch' autka:)Na kopmnie nic nie wyszło, ale sprawdzili np. świece i wynika z tego że skrzynke z bezpiecznikami i przekaznikami.No i wyszło, że uszkodzony jest główny przekaznik DME.Fakt, podłączenie do kompa mają drożej niż gdzie indziej (ok.183 zł) ale przekaźnik to koszt ok.31 zł.Moje zdziwienie było przeogromne :shock: , że znaleźli ustarke.I miło przekonałam się, że koszt naprawy itp w serwisie może być niewielki.Wiadomo, serwisy praktycznie wszytskich marek w Zielonej mają taką a nie inną opinię ale Ci z BMW zaskoczyli mnie pozytywnie.