Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

dzis miałem taki przypadek,ze zniknął mi obraz z monitora 4:3,tzn radio,telewizja i nawi działała nadal ale nic nie było na wyświetlaczu,po moich dotykaniach wszystkich funkcji obraz pojawił sie znowu,teraz wszystko jest ok , ale mam pytanie jakie moga byc tego przyczyny? - chyba nie bezpiecznik? moze jakies poluzowane kable? - tylko gdzie ich szukac?

pozdrawiam

Opublikowano
Powiem ci , że monitory 4:3 są z natury felerne. Po 7 latach zaczynają się z nimi problemy. Zaczyna się od znikania obrazu , później zamiast obrazu będzie wpadał w różowy oddcień a na koniec będzie zgon.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie jestem nowy ale miałem ten sam przypadek i postanowiłem to zmienić.Dałem cały monitor do przelutowania,odebrałem zadowolony bo majster powiedział że były 2 zimne luty i powinno dziłać.Po podłączniu okazało się to samo oddałem na reklamację i okozało się że to bezpiecznik na dużej drukowanej płytce po wymianie jest już ok.

Więc tak płytka przelutowana została ta mała płytka lutownicą na ciepłe powietrze a biezpienik jest na tej większej.Nie prubójcie normaną lutownicą bo popalicie części

Opublikowano

Mam ten sam problem tylko ze z 16:9. Od czasu kiedy akumulator mi sie nagle magicznie sam rozladowal, wkurzylem sie, kupilem drugi, ale od tego czasu moj ekran pozostaje czarny, widac tylko takie mrugniecia ... Radio same nagle cichnie, musze wylaczyc i wlaczyc, zeby gralo, a po jakims czasie ( czytaj: pare minut ) cichnie znowu. Boze swiety nie dam rady... Nie wiem co radzic, bezpieczniki mam wszytskie OK. Probowalem dociskac , macac ...

Moze kolega ktory macal w postach wyzej ma jakas magiczna reke i wskaze tą reka gdzie mam macac zeby dobrze i efektywnie wymacac ;(

Opublikowano
Ja na samym początku jak pukałem w miejsce obok schowka po stronie pasażera to zaskakiwał na poczatku ale później jusz tylko nastała ciemnia i od tamtego momentu kombinowałem,po jakimś czasie dałem do naprawy.Mój tv jest średniej wielkości nie wiem czy to 4:3 ale jest mniejszy od nawi na całą deskę bo mój to tylko połowa a po prawej stronie mam przyciski.Pozdrawiam