Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam prosze o mala wskazowke tzn mam w swojej beci sciagany hak tylko nie moge dojsc w jaki sposob sie jego demontuje jest pokretlo z prawej strony ktore mozna w malych ruchach troszke przekrecic ale nic sie nie dzieje ?????????
Opublikowano
Ja też mam ściągany hak i u mnie jest taka jakby dźwignia w kształcie trójkąta bodajże z lewej strony. Jak Ci się nie uda zdjąć to zrobię fotki mojego haka i Ci pokażę gdzie to jest dokładnie.
Bi Em DabylJu :P
Opublikowano
Ja mam bosala i u mnie trzeba przekręcić kluczyk,wcisnąć to pokrętło i przekręcić , trzymając w takiej pozycji wyjąć hak,cała operacja trwa około 5 sekund
Opublikowano
Witam prosze o mala wskazowke tzn mam w swojej beci sciagany hak tylko nie moge dojsc w jaki sposob sie jego demontuje jest pokretlo z prawej strony ktore mozna w malych ruchach troszke przekrecic ale nic sie nie dzieje ?????????

W środku tego pokrętła powinna być zaślepka, a pod nią miejsce na kluczyk. Po przekręceniu kluczyka pokrętło daje się bardziej przekręcić i zdejmuje się całą kulę. Jeśli nie masz kluczyka (a może tak byc) to masz już hak "na stałe"

Opublikowano
Dokładnie jest tak jak pisze Sebo (zapomniałem o zaślepce),ale w razie zgubienia kluczyka idzie go dorobić (mnie kosztowało 40zł).Bosal sprzedaje takie haki ale cena powala na kolana i nie jest to 150zł.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Podepnę się do tematu jeśli nie macie nic przeciwko.

Chcę zainstalować oryginalny hak w moim e36 touring. W zawiązku z tym mam dwa pytania:

1. czy muszę mieć też te elementy, które umieszczone są nad zbiornikiem paliwa, czy w modelach bez haka są one takie same. Chodzi o te elementy do których ja mam przykręcone uchwyty do zderzaka.

2. czy jest problem z dorobieniem kluczyka do główki haka.