Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio zauważyłem,że w moim BMW E36 szyberdach w czasie odsuwania go jest wszystko ok.Sprawa jest dziwna gdy chcę go ustawić w położenie "pod kątem". Wtedy cały prześwit zasłania mi ruchoma podsufitka.Czy tak ma być?
Freude am fahren...
Opublikowano

Takie ustawienie ma zapewnić przepływ powietrza a nie obserwację nieba.

A poza tym mógłybyś napisac wszystkie swoje wątpliwości w jednym temacie a nie pisac 5 nowych pod rząd.

Opublikowano
Takie ustawienie ma zapewnić przepływ powietrza a nie obserwację nieba.

A poza tym mógłybyś napisac wszystkie swoje wątpliwości w jednym temacie a nie pisac 5 nowych pod rząd.

No tak,tylko szansa że dostałbym odpowiedzi na wszystkie pytania byłąby znikoma...

Freude am fahren...
Opublikowano
tak ma byc kazdy szyber nie otwiera sie w drugiej pozycji do konca u mnie podsufitka jest otwarta w 1/3 dlugosci.pozdro

Hmmm...tu się nie zgodzę...Miałem Omegę i w położeniu drugim przez szyberdach można było wychylić dłoń...

Freude am fahren...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam od 2 miesiecy posiadam BMW e36 316i z 92r z fabrycznym,elektrycznym szyberdachem.Wszystko działa tz po przyciśnieciu przycisku ze strzałka w strone tylnej szyby szyberdach sie otwiera do końca po przyciśnieciu strzałki w strone przedniej szyby się zamyka i moje pytanie czy tylko taka opcja istnieje czy mozna jakos inaczej go otworzyc np uchylic w góre bo tak widziałem w niektórych bmw tej serii tz zrobic tgaki lufcik próbowałem juz na wszystkie sposby i nie mam pojecia jak to zrobic?Prosze o pomoc no chyba ze mam taka wersje ze inaczej sie nie da???Pozdrawaiam

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
Próbowałem juz na wszystkie znane mi sposoby i nic tylko sie otwiera i zamyka uchylić sie nie da :mad2: Co moze byc tego przyczyna?

Moja trójeczka.

Opublikowano

Hej powiem Ci jaki masz problem gdyż ja mam podobny......:)

otóż to co ci przesłania to taka podsufitka co powinna chodzic i być przymocowana do tej ruchomej czesci szyberdachu tzn ta czesc metalowa dachu. sa tam takie 2 zatrzaski białe co trzymią tą podsufitke. A ona Ci poprostu wyszła z tych zaczepów i weszła Ci pod podsufitke co masz w całym aucie :)

Poprostu jedz do mechanika albowez sam rozbierz troszke podsufitki i wyciagnij to i wsadz na nowo w odpowiednie miejsce. Mam nadzieje ze kapujesz???

Pozdrawiam Luqas Ja już u mnie to zrobiłem i jest git :)

Opublikowano
ja tak miałem weszła mi osłona szyberdach pod podsufitke rozebrałem wszystko i te białe zatrzaski pękły :cry:
Opublikowano
Ale jak otwieram i zamykam szyber to ta podsufitka tez mi sie otwiara i zamyka razem z ta matalowa częścia dachu!WIec jak mam to rozebrac zeby niczego nie uszkodzic?

Moja trójeczka.

Opublikowano

To i ja mam chyba też to uszkodzone... Bo jak uchylam szyberdach to muszę sobie ręcznie odsunąć tą podsufitkę żeby widać było prześwit.

Ale myślałem, że tak jest oryginalnie... :duh:

Chyba też tam zajrze...

http://img253.imageshack.us/img253/2586/bokxk5.jpg
Opublikowano
Może ktoś wie gdzie znaleźć rysunek szyberdachu, bo mam parę części, które wyciągnąłem z pod dachu i nie wiem gdzie je wsadzić, o dziwo szyber działa tylko stuka na dziurach.