Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. wczoraj zabralem sie za wymienianie przednich lamp. teraz mam zalozone xenony od 7 po lifcie- wyglada przepieknie :norty: wszystko zmontowalem jak sie nalezy, wszystkie zarowki jak i zarniki nowki, a tu niestety caly urok psuje mi komunikat na kompie- abblendlicht prufen :cry: bedzie musialo juz to tak zostac czy da sie jeszcze cos z tym zrobic :?:
Opublikowano
dzieki za opdowiedz. Kolego mam jeszcze jedno pytanie- nie bardzo sie orientuje, ale czy tu chodzi o ten modul co znajduje sie kolo siedzenia kierowcy?? jaki moze byc jego koszt ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie stsety nie wiem gdzie jest moduł świateł w serii 7 i nie mogę ci pomóc,ale na forum jest trochę siódemek,może oni coś wiedzą.
Opublikowano

Niestety, nie znam niemieckiego, ale po wymianie przednich lamp na xenony musisz przeprogramować komputer. Przyczyna - zwykłe żarówki mają po 55W mocy, żarniki ksenonowe po 35W. Na podstawie poboru mocy komputer określa przepalenie poszczególnych żarówek. Ten temat przerabiają wszyscy tuningowcy wkładający tylne lampy diodowe - błędy spowodowane dużo niższym poborem mocy. Jedyne wyjście - jedź do kogoś kto ma kompa, soft i trochę pojęcia - i po problemie :cool2:

Pozdroowka