Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wymieniłem ostatnio tylne tarcze, klocki i szczęki, minimalnie i ledwo słyszalnie ociera jedna szczęka, ale jak mi powiedział mechanik - ułoży się. Jednak kiedy ruszam zimnym autem wszystko jest ok, jadnak jak przejade kikla kilometrów, jest opór jakbym ciągnął przyczepę - jak ostygnie znowu jest ok i mozna kołem obracać w rękach. W warsztacie powiedzieli mi że jak nie wymieniałem płynu hamulcowego to może jest w nim woda która się gotuje i zaciska klocki - czy to możliwe???? Ponadto czasami kiedy przy ok100 km/h wrzucę luz i zaczynam lekko hamować czuć wibracje, jakby bicie w tunelu - moim zdaniem to podpora wału - ale czy to ona może się jakoś zapiekać i stawiać taki opór - błagam pomocy??? :jawdrop:
Opublikowano

bicie ma wiele p;rzyczyn .. bardzo charakterystyczne bicie ma miejsce jak gotuje się płyn .. czyli już nie płyn a woda ...

Nic nie stracisz jak płyn wymienisz - 30 min roboty , koszt prawie zerowy ... Zmień płyn, wróc i opisz objawy ... co ????

P.S.

Kiedy ost .raz płyn był zmieniany ???

Opublikowano
A felgi sprawdziłes czy sie nie grzeją podczas jazdy - jezeli jedziesz bez hamowania tarcze nie powinny być gorąc - to da sie odrazu zauwazyć czy klocki trzymają czy nie - druga sprawa to mozliwe ze okładziny na bebnach do recznego masz zbytnio podciagniete i trą oraz być moze ze blokuje ci sie cylinderek w jednym z kół i nie odbija - sprawdz które koła ci sie grzeje - to najprostrze
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg