Skocz do zawartości

Witam Wszystkich....proszę o poradę ...dziwne objawy w 540i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zasięgnąć porady. Pojawił się w mojej BM-ce dziwny objaw podczas przyspieszania na drugim biegu. Nagle ją zaczyna "szarpać" aż czasami przygasa. Dzieje się to albo na pierwszym ,a najczęściej na drugim biegu. Byłem już u dwóch dobrych mechaników i rozkładają ręce.

E39 540i manual.

Pozdrawiam

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano

Podstawowa sprawa, to nalezy porzadnie obejrzec/wyczyscic wszelkie podcisnienia jakie ida z silnika do innych urzadzen. To samo nalezy zrobic z elektryka i elektronika silnika, cewwkami i swiecami.

Druga sprawa to mozliwe jest ze padl czujnik temperatury i autko dostaje zla dawke paliwa, przez co wlasnie sie dusi.

Opublikowano
Podstawowa sprawa, to nalezy porzadnie obejrzec/wyczyscic wszelkie podcisnienia jakie ida z silnika do innych urzadzen. To samo nalezy zrobic z elektryka i elektronika silnika, cewwkami i swiecami.

Druga sprawa to mozliwe jest ze padl czujnik temperatury i autko dostaje zla dawke paliwa, przez co wlasnie sie dusi.

Dzięki za poradę...naprawili mi autko w międzyczasie...Masz rację to była wina cewki, tylko skończyło się na poradzie z ASO, bo niestety Panowie mechanicy u mnie twierdzili że wszystko OK.

Pozdrawiam

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok