Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Problem wygląda następująco: moja beemka grzeje sie. Wyparowuje (lub gdzies ucieka) wiekszosc wody. Podejrzenie znajomego padlo na uszczelke pod glowica. Dopatrzylem sie jednak nieszczelnosci w ukladzie chlodzenia. Z jednego z gumowych wezy troszke "kapało", a dzis zobaczylem mała nieszczelnosc na gorze chlodnicy (przy ujsciu weza gornego). Silnik pracuje prawidowo. Nie widac zadnych oznak przegrzania. Co to moze byc? Uszczelka? czy moze wlasnie owa nieszczelnosc. Porsze o odpowiedzi.
Opublikowano

wyeliminuj nieszczelnosc, wtedy dowiesz sie czy nadal ci cos ucieka,

przy uszczelce moga puchnac weze, woda w oleju itd.....

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano

wody w oleju nie ma.

inny mechanik powiedzial, ze moze byc to wina tego ze chlodziwem jest woda a nie plyn. jutro zaprowadzam beemke do mechaniora. zobaczymy co powie. moze któryś z Was mial cos takiego?

Opublikowano
Ja mialem podobnie. Uszczelka przy zbiorniku wyrownawczym byla zuzyta i wyciekal przez nia plyn. Zapowietrzyl mi sie uklad chlodzenia i mialem to samo.... plyn uciekal. Wymienilem uszczelke, odpowietrzylem uklad i wszystko gra :)
Opublikowano
w tym momencie nie ma znaczenia co jest chlodziwem nie powinno byc takich strat plynu. oczywiscie duzy blad z twojej strony ze niszczysz auto woda chodziwo nie jest az takie drogie jak zakup nowej chlodnicy......
Opublikowano
w tym momencie nie ma znaczenia co jest chlodziwem nie powinno byc takich strat plynu. oczywiscie duzy blad z twojej strony ze niszczysz auto woda chodziwo nie jest az takie drogie jak zakup nowej chlodnicy......

nie dawno kupiłem ten samochód. nie zdazylem w nim nic wymienic. na razie jedynym problemem jest to o czym pisalem wczesniej. wode i tak zamierzam wymienic na borygo/petrygo.

Opublikowano
mialem dokladnie to samo, poprzedni wlasciciel jezdzil na wodzie, jak pojawily sie problemy z temperatura, dowiedzialem sie ze jezdze na wodzie i mam kamien w chlodnicy. musialem ja zmienic, bo akcje typu czyszczenie nie byly skuteczne, tylko ja rozszczelnily... :mrgreen:
Opublikowano
natychniast kilka opasek pozakladaj w miejscach ktore ciekna albo dodatkowo albo wymien i nic sie nie zastanawiaj i zlewaj wode dopoki nie jest zbyt pozno...zniszczysz auto a 5 litrow borygo eco kosztuje okolo 40 paru zlotych... odpowietrz dobrze uklad jak sam to poszukaj na forum jak bo wcale to nie jest takie proste jak by sie wydawalo.Grzeje sie bo po 1 woda po 2 to cos kombinowane bylo skoro woda tam jest wymieniosz na plyn odpowietrzysz i ok bedzie... a nieszczelnoisci likwiduj bo panie u mnie przez male nieszczelnosci przez 7 miesicey dolame ponad 3 litry plynu juz i nadal kombunuje gdzie kapie....