Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja bym zaryzykował stwierdzenie że to któryś z hydraulicznych regulatorów zaworów pada.Opisz bliżej,czy na zimnym silniku,czy na ciepłym,czy cały czas,czy z przerwami,na wolnych obrotach,czy na wyższych,itp,itd
Opublikowano

A ja jetem prawie pewien bo widzę na foto motor m62, że postukuje ci VANOS to normalne w tym silniku powyżej 200 tys przebiegu. Nie masz się czym przejmować od tego łańcuch nie pęknie. Jeśli bardzo ci to przeszkadza to są dwa wyjścia-wymieniać Vanosy oczywiście najlepiej z kpl rozrządem, albo przyzwyczaić się do tego popukiwania.

Pozdrawiam :D

Opublikowano
Dzieje sie to przy zimnym, jak i przy rozgrzanym motorze, na wolnych obrotach ( przy rozgrzanym troszeczke, nie znacznie sie nasila )
Opublikowano
A ja jetem prawie pewien bo widzę na foto motor m62, że postukuje ci VANOS to normalne w tym silniku powyżej 200 tys przebiegu. Nie masz się czym przejmować od tego łańcuch nie pęknie. Jeśli bardzo ci to przeszkadza to są dwa wyjścia-wymieniać Vanosy oczywiście najlepiej z kpl rozrządem, albo przyzwyczaić się do tego popukiwania.

Pozdrawiam :D

Jest to motor M62 tylko z przebiegiem 87 Tysiecy. Jestem sczesliwym posiadaczem od niedawna. Spedza mi to sen z powiek. Czyzyby poprzedni wlasciciel byl az takim flejtuchem ? :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kurcze,dziwne przy takim małym przebiegu stukanie hmmm,ciężko,ale ja myślę że nie będą to jakieś kolosalne sumy naprawy.Podjedz do jakiegoś dobrego fachowca,osłucha ci motor i zdiagnozuje,bo tak na wygląd to się nie da.
Opublikowano

Jest to 2001 a te 87 tysiecy to w milach jest, czyli ma okolo 140 tys km Ciezko tutaj gdzie mieszkam bedzie o dobrego fachowca od tych samochodow. Bede sie musial za takim rozgladac jak za igla w stogu siana.

Pieprzone Usa ...