Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam dylemat. Otórz zmieniłem stalówki zimowe na letnie klapki i zastanawiam się , czy na przód nie dac tego samego co mam z tyłu / chodzi mi o rozmiar oponki/ Hulam na Michelinach Pilotach Primency tył 225/55/16, a przód 215/55/16, teraz chciałbym to wyrównać i ne wiem, czy to dobry pomysł. :duh:
Opublikowano

W swojej poprzedniej 5-ce miałem właśnie taki rozmiar opon zimowych (przyjechała na takich z Niemiec).

Letnie miałem 205 i jakoś jak przychodził czas wymiany na letnie to tak zwlekałem. Dośc fajnie się na tych szerszych jeździło.

Jeżeli z 215 na 225 zmienisz to nawet bardzo nie odczujesz różnicy

Opublikowano

witam

ja w zimie jezdziłem na 205/65/15 a lato mam na alu 225/50/16 a ty napisałeś że masz 225/55/16 to chyba za wysoki profil???

ale jesli chodzi ci o opinie 225 na obu osiach to jest spoko tylko po przejściu z zimy na lato robi sie troche twardo ale jak pisałem jest spoko

pozd....

Opublikowano
tył mam 225/55/16 i chyba tak samo dam na przód, Michelin ma taką oponkę Exalto której rant jest trochę szerszy, co podobno zapobiega obcieraniu alufelf o wysoki krawęznik.
Opublikowano
a lato mam na alu 225/50/16 a ty napisałeś że masz 225/55/16 to chyba za wysoki profil???

225/55/16 to katalogowy rozmiar do E34