Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam pytanie,czy jest moze ktos z Bydgoszczy,lub okolic,kto moglby ogladnac dokladnie ta M5tke z komisu Automotomax z bydgoszczy.( www.Automotomax.gratka.pl). Rozmawialem z gosciem przez telefon i brzmial on jakos dziwnie,tak jakby nie wiedzial ,co ma na placu :duh: Przedewszystkim,chcialbym sie dowiedziec czy to orginalna M5 tourning czy tylko z M=pakietem.Gosciu mowil,ze to rodzynek,zaj......cie zadbana i takie tam,ale widze na zdjeciu ,ze motor byl myty,ogolnie w srodku to wyglada jak salooon :mrgreen: Ma smieszny przebieg :lol: ,no i ta cena??????25000zlBylbym bardzo wdzieczny,jak by ktos luknal na nia :cool2:
Opublikowano
co to znaczy z M-pakietem?? M5 z M-pakietem? po pierwsze alebo coś z papierami albo koles faktycznie nie wiem co ma, to nie jest 3.6 tylko 3.8, ja bym na twoim miejscu tu na forum sie nie chwalił ta zdobycza tylko jechał i oglądał bo za chwile zniknie jeśli jest ładna.
535d M-pakiet, M5 E39
Opublikowano

sorry kolego,chodzilo mi o to,czy to jest orginalna M5 touring,czy moze jakas 530 z rozwierconym motorkiem. Prosilem o pomoc ,bo mieszkam w Holandii i nie mam zabardzo jak podjechac ogladnac :cry2:

Wiesz,koles przez telefon nie wiedzial o czym mowic,wiec stwierdzilem ,ze to moze byc jakis szczepan z tej BETY :doh:

Opublikowano
sorry kolego,chodzilo mi o to,czy to jest orginalna M5 touring,czy moze jakas 530 z rozwierconym motorkiem. Prosilem o pomoc ,bo mieszkam w Holandii i nie mam zabardzo jak podjechac ogladnac :cry2:

Wiesz,koles przez telefon nie wiedzial o czym mowic,wiec stwierdzilem ,ze to moze byc jakis szczepan z tej BETY :doh:

silnik napewno jest 3,8 z M5, a czy szczepan to tak na oko sie na da stwierdzić, nawet ogladając auto. ze zdjęc wygląda jak oryginalne M5.

535d M-pakiet, M5 E39
Opublikowano
Osobiscie wiem co to za komis, osobiscie zawsze omijalem go z daleka, ale tylko ze wzgledy na auta i ceny :) tzn maja auta z wyzszej polki niz moje E36 :) i w wyzszej cenie :) zreszte kilka samochodow widac w tle. Jak bede w tygodniu na miescie to moge wejsc i spojrzec na nie. Dam znac ja juz sie wybiore. pozdro
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano

Witam.

Jestem z Bydzi i znam ten komis bo kilka razy tam byłem oglądać furki. Zgadzam się z którymś z przedmówców że stoją tam lepsze autka z wyższej półki.Osobiście omijał bym ten komis szerokim łukiem, właściciel mocno podejrzany zawsze w towarzystwie kilku karków :shock: , przynajmniej kiedyś tak było no ale chyba się dużo nie zmieniło. Co do auta to nie wypowiadam się co do stanu bo go nie widziałem, ale w przypadku jakiejś wtopy mogą być kłopoty chociaż ze względu na właściciela. Nikogo oczywiście nie oskarżam , tylko opisuję moje spostrzeżenia. Pozdrawiam

TOMEK[E32]730
Opublikowano
Samochod na zdjeciach wyglada niezle. Jest tylko dosc tani, jak na egzemplarz w idealnym stanie.

to chyba dobrze nie!?

535d M-pakiet, M5 E39
Opublikowano
Samochod na zdjeciach wyglada niezle. Jest tylko dosc tani, jak na egzemplarz w idealnym stanie.

Tani :duh: To teraz macie porownanie miedzy ta ALPINA kombi w budzie e36,o ktora ktos pytal tu pare dni temu.. Jak myslicie,w jakim stanie moze tam byc silnik( chodzi mi o ta M5tke) czy sadzicie,ze ten przebieg to orginalny bedzie :lol: Czy znacie kogos,kto ma taki egzemplarz( moze tu na forum)???? :wink:

Jak myslicie,tylko szczerze, czy jest sens pakowac sie w takiego rodzynka( moze nawet jedynego w polsce),czy lepiei kupic e39 w kombiku,ze slabym motorem 2.0 ,dobrze wyposarzonego z poczatku produkcji????

Chodzi mi o samochod dla zony :mrgreen:

Opublikowano
Czy znacie kogos,kto ma taki egzemplarz( moze tu na forum)???? :wink:

Jak myslicie,tylko szczerze, czy jest sens pakowac sie w takiego rodzynka( moze nawet jedynego w polsce),

Jest na forum jeden użytkownik M5 kombi, a w Polsce napewno jest ich wielu. Poza tym to "zwykła" M5 w kombi. Silnik skrzynia i most ten sam, hamulce także. Zawieszenie pewnie jest trochę inne. Serwisowanie takiego auta to nic nadzwyczajnego. Podstawa to dobry mechanik i kasa na ewentualne naprawy.

Opublikowano

to chyba dobrze nie!?

I tak, i nie. Czasem ktos sprzedaje taki samochod tanio, bo zalezy mu na tym, zeby sie go w miare szybko pozbyc. Inna sprawa, ze w Niemczech takie samochody rzadko sa tanie, a jezeli sa, to przewaznie maja duzy (czytaj: normalny jak na swoj wiek) przebieg. A egzemplarze w idealnym stanie i z malym przebiegiem kosztuja zdecydowanie wiecej, niz srednia cena.

Puchatek26, w jakim stanie bedzie silnik, to wrozenie z fusow. Trzeba pojechac, sprawdzic, obejrzec. Co do porownania z np. z E39 523i - to zupelnie rozne samochody, praktycznie pod kazdym wzgledem.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Jest na forum jeden użytkownik M5 kombi, a w Polsce napewno jest ich wielu. Poza tym to "zwykła" M5 w kombi.

891 wyprodukowanych egzemplarzy to jednak nie jest za dużo i z tym wielu to bym nie przesadzał.

Opublikowano
jedyny w Polsce to na pewno nie jest, bo kiedyś była na allegro M5 kombi z gazem :duh:

Nie napisalem,ze jest "jedyny" ,tylko ,ze "moze " byc jedyny- a to ogromna roznica. W koncu,ilu z was widzialo M5 w kombiku,nadodatek w budzie e34,przejezdzajaca kolo waszego osiedla,bloku i takie tam???? :duh: To bardzo zadki model i nie opowiadalbym bajek na miejscu ktoregos z formulowiczow,ze tego towaru to u nas jest jak lodu :mad2:

Chodzi mi o to,ze mieszkam w Holandii i nie mam okazji podjechac sobie i ogladnac tego modelu,wiec prosilem,jezeli bylby ktos z tamtych okolic,i moglby ogladnac ,moze nawet przejechac sie tym autem,i podac mi jakies informacje na temat tego wozu,to bylbym niezmiernie wdzieczny :modlitwa:

Opublikowano
Stała taka dość długo w komisie Fusa kilka lat temu. Szmochód jednego z pracowników. Cena była zaporowa ale po ok. roku zniknęła.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
To bardzo zadki model i nie opowiadalbym bajek na miejscu ktoregos z formulowiczow,ze tego towaru to u nas jest jak lodu :mad2:

Chodzi Ci o mnie ? Napisałem wiele w sensie, że to nie jest jedyna w PL. W samych ogłoszeniach widziałem 3 dodatkowo jedną ma forumowicz, a jestem pewien, że są M5 kombi których nikt nie sprzedaje w PL. Co nie oznacza, że to nie jest rodzynek.

Sytuacja podobna jak z 540 M wyszło chyba z 700szt. a w Polsce widziałem kilkanaście (licząc razem z forumowymi, nei mówiąc o SWAPach).

Zresztą co za różnica czy jest 1 czy 10000 jak przyjemność z jazdy i tak jest ta sama :D powodzenia w zakupie.