Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Niestety muszę zmienić swoją E30 i rozglądam się za E34 touring.

Planowany był zakup E39 najmłodsza touring, jednak mam nieplanowany wydatek więc E39 musi poczekać do wakacji, więc E39 nie wchodzi w grę.

Oto kilka pytań:

1. Jaki silnik? Benzyna-diesel, TD, TDS zaznaczam, iż bardzo dużo jeżdzę w mieście jak i po trasie ok 8-10 tys km/m-c, a i gazu już niechciałbym zakładać wystarczy, że miam w E30 :duh: ).

2. Z którego roku będzie optymalny zakup/wyposażenie.

3. Kupić w kraju czy poza granicami? Jeśli poza to chciałbym aby osoba która zajmuje się sprowadzaniem samochodów pochodziła z tutejszego forum.

4. Środki przeznaczone na w/w cel to ok 15'000PLN Więcej chyba nie ma sensu skoro i tak będe zmieniał, chyba, że kobietce pozostawie.

5. W trakcie przygotowania.... :roll:

Pozdrawiam serdecznie

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Z tego co zdążyłem znaleść na forum to 2.0 odpada z benzynki chciałbym cos większego.

540i zastanawiam się nad tym, tylko poszukuje danych o spalaniu.

Z diesla to trzeba zadbanego kupić, a nie ukrywam na osiągach również mi zależy.

Czy wiesz kto z forum wyjeżdza po samochody?

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Z tego co zdążyłem znaleść na forum to 2.0 odpada z benzynki chciałbym cos większego.

540i w Touringu naprawde ciezko znalezc, latwiej bedzie 3.0 V8 :mrgreen:

Opublikowano

540 miasto od 16 w górę, trasa od 9 w górę. Takie miałem wyniki w E34 540 automat. Średnio miasto 19 trasa 11.

Za 15k spokojnie kupisz E34 touringa 1995/6 w TDS. Sprawdź dobrze silnik bo może się okazać że taniej będzie jeździć PB.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Zatkało mnie :jawdrop:

Mówisz 8-10 Tkm/m-c?

Z szybkich wyliczeń wynika, że kupując np prawie nowego Avensisa Diesel lub cokolwiek innego w tej klasie zaoszczędzisz na paliwie w porównaniu do 540, 2500zł na miesięcznie.... czyli tyle ile wynosi rata leasingu samochodu za 70.000,- netto na 36 miesięcy.

Opublikowano

540i w Touringu naprawde ciezko znalezc, latwiej bedzie 3.0 V8 :mrgreen:

Czy w touringu jest ten silnik?

Interesuje mnie touring z najmocniejszą jednostką.

Pozdr

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Pozdr

Jest. Ja takim jeżdżę.

sie ma

Opublikowano

Najmnocniejsze E34 Touring to M5 Touring, ktore wyszlo w jakiejs bardzo limitowanej serii ;).

No, ale faktycznie, jezeli robisz takie przebiegi i nie chcesz gazu, to ja bym kupowal TDS-a, jak najbardziej zadbanego i z jak najmniejszym, udokumentowanym przebiegiem. Roznica w wydatkach na paliwo miedzy 540i a 525tds bedzie po prostu kolosalna przy miesiecznym przebiegu rzedu 8-10 tys km.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Ale TDS nie ma takich osiagow jak 540, 530, a za mruczenie trzeba placic :mrgreen: Jesli ktos wyjezdza po samochody, niech szczegoly sle na prv. Czy w serii 5 wystepuja jakies szczegolne awarie?
BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Pozdr

Jest. Ja takim jeżdżę.

sie ma

A ja dzis byłem w Wawie i zaluje, ze nie zerklem na forum. Ale to nic za tydzien tez tam bede.
BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Zatkało mnie :jawdrop:

Mówisz 8-10 Tkm/m-c?

Z szybkich wyliczeń wynika, że kupując np prawie nowego Avensisa Diesel lub cokolwiek innego w tej klasie zaoszczędzisz na paliwie w porównaniu do 540, 2500zł na miesięcznie.... czyli tyle ile wynosi rata leasingu samochodu za 70.000,- netto na 36 miesięcy.

AVENSIS lub cokolwiek innego to nie BMW :wink: a ja marki telefonu i samochodu nie zmienie :lol: . Pozdr.
BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Pozdr

Jest. Ja takim jeżdżę.

sie ma

Jakie masz zużycie paliwa?

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
To benzynki powinien mniej spalić....?

Raczej nie. Ale do spalania lpg musisz dodać trochę benzynki na

rozruch.

sie ma