Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odpala go (rozrusznik pracuje b dobrze), po czym ksztusi sie , trzesie i gasnie po kilku , kilkunastu sekundach. tak jak by nie dostawal iskry. Mam takie przyciski w aucie ktore odlaczaja prad, w silniku i zachowuje sie dokladnie tak jak bym mial je wylaczane - chos sprawdzalem i upewnialem sie ze odpalam do na wlaczonych. wyglada na to ze wlasnie nie dostaje iskry bo nie reaguje na dodanie gaz i nie wchodzi na wiecej niz 1tys obrotow. Czy to moze byc wina czegos innego niz kabelka od tych przyciskow?? nie wiem kiedy byly wiminiane swiece - moze to ich wina ??

do tej pory odpala mi wzorowo , a tu wsiadam nagle i taka akcja .....

co to moze byc ???

Opublikowano
no to jest jescze dziwniejsze.......sporubowalem go jeszcze raz opalic....i tak jak wczesniej nie reagowal na dodawanie gazu tak teraz wyczulem jakas tam reakcje , wiec dodalem gazu i przepalil....chodzi rowno, normalnie bez zajakniecia, poprubowalem jeszcze kilka razy - odpala, pracuje rowno, jakby wogole sie nic nie wydarzylo ......ale co to moglo byc ?? moze mam filrty zapchane ?? nie mam zielonego pojecia.......
Opublikowano

Witam

Jakby nie miał iskry wogóle to nawet by nie drgnął nie mówiąc o wkręcaniu na 1000 obr. z drugiego posta wynika tak jakby świece się zalały ale przyczyn takiego zachowania może być wiele np. marne świece słabe cewki-dziwne żeby padły wszystkie to raczej nie możliwe, wada jakiegoś odcięcia zapłonu zakładana przez ,,fachowca" itp.

Pozdrawiam

Jak dawno wymieniałeś świece?