Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam bmw5 z 91roku, od pewnego czasu mam pewien problem. Otóż ok. dwa miesiące temu przestał działać mi abs. Nie miałem za bardzo czasu żeby zobaczyc w czym tkwi problem i jezdziłem tak do dziś. Ostatnio podczas hamowania zaczęło mi ściągać auto do lewej. Nie mam hamulcy w przednim prawym kole. odkręciłem przewód idący do pompy i okazało sie iż wogóle nie leci płyn ani powietrze. W czym może tkwic problem?? Z góry dzięki za odpowiedzi.

ps używałem :search: :p

Opublikowano
odkręciłem przewód idący do pompy i okazało sie iż wogóle nie leci płyn ani powietrze

- wychodzi na uszkodzenie zaworka w pompie ABS który przepuszcza płyn do zacisku / pewnie peknięta jest sprężynka tej sekcji i zaworek jest w pozycji -- zamknięte / ratuje Cię zestaw naprawczy pompy albo inna pompa ABS ( http://allegro.pl/search.php?string=pompa+abs+bmw )

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
aha zapomniałem dodac iż wcześniej miałem taki sam problem (abs wtedy działał) ale po dosłownnie trzech dniach znów wszystko było w porządku