Skocz do zawartości

swiatla stop ok, a komputer pokazuje check break lights ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie .......swiatla stop ok - swieca. wlasnie wymienilem zarowki bo myslalem ze to przez to - byly juz stare i lekko brudne ( przydymione) ale dzialaly. wymienielem je jednak na nowe - swiatla stop dzialaja jaknalezy,a on mi pokazuje check break lights i to tylko na wylaczonym silniku, jak jade albo stoje na wlaczonym to nic nie marudzi, chociaz jak nacisne ten pstryczek na desce to tez mi wylazi checkbreak lights ....

co za diabel ??

moze psiknac rw40 ??

Opublikowano

aha,

no to gapa jestem .....

bo pokombinowalem ....i co sie okazuje .....

to nie swiatla ......bo jaka odlacze swiatla to wyswietla mi sie inny komunikat ...

problem w tym ze piksele na wyswietlaczu mi troche szwankuja....i czesci komunikatow musze sie niestety domyslac....wiec to nie bylo check braek lights ....ale check break ....no i tu dalej nie wiem....cos na L w kazdym razie.....

mam zuzyte klocki z przodu ... wiec mam nadzieje ze to to ....czy ktos wie jaki komunikat pojawia sie keidy koncza sie klocki ???

prosze o wskazowki ....bo sam nie wiem ...czy to moze plyn hamulcowy ..... czy wlasnie te klocki ...czy cos jesczsze .....no nie moge tego rozszyfrowac ....check break L....

????

Opublikowano

Witam

A może chodzi o inną żaróweczke, przecież nie tylko światła stopu mamy w aucie.

Sam osobiście walczyłem z tym komunikatem i zanim doszedłem że spaliła się jedna żaróweczka od podświetlenia tablicy rejestracyjnej to trochę k...ew się dostało mojej Berci.

Pozdrawiam

Sprawdź postojowe i podświetlenie tabl.

Opublikowano

1endzi - masz racje to chodzilo o linings. dzisiaj jak odpalilem to mi sie wyswietlilo bez ubytkow. ....czyli upomina sie o wymiane klocków ??

bo nie mam zielonego pojecia co to moze znaczyc ???

Opublikowano
BRAKE LINING to komunikat infirmujący o tym,że grubość twoich klocków jest juz niewielka lub, że masz dobre klocki a cos nie tak z czujnikiem ich grubości. Mam to sam i z braku chęci do wymiany tychrze czujników w kólko mam ten komunikat pomimo,że klocki sa jeszcze ok.
Opublikowano

Romanek - dzieki !!

wlasnie zamowilem nowe klocki - faktycznie przod mi sie skonczyl.

dzieki za odpowiedzi

pozdrwiam