Skocz do zawartości

Krótkie pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
silnik nierówno pracuje na biegu jałowym (był czyszczony silnik krokowy)ale gdy go odłącz obroty są trochę wyższe a silnik pracuje równo.Czy to oznacza że krokowy padł.Dzięki.
BMW do końca.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Możliwe,ale sprawdż przewody podcisnien czy nie są popękane.I proponuje jeszcze sprawdzic czujnik położenia przepustnicy TO CZARNE PRZY PRZEPUSTNICY
Opublikowano
  • Autor
dolot jest szczelny ale gdzieś przy przepustnicy słychać syczenie.
BMW do końca.
Opublikowano
mam podobny problem, ale po osiągnięciu 35tys obr silnik przełacza się na gaz i wszystko jest ok, czyli nierówna praca tylko na benzynie. co może być powodem...?

BMW E34 520i / sedan / 1992 / auto / calypsorot metallic

-------------------------------------------------------------------

EX: BMW E30 318i / coupe / 1989 / manual / diamant schwarz

EX: BMW E30 316i / coupe / 1991 / manual / diamant schwarz

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Stawiam na przepływomierz,ale nie mam pewności
Opublikowano
  • Autor
sprawdziłem krokowy przez przekręcenie stacyjki i włączenie zapłonu . Słychać tylko ciche buczenie ale zapadka w środku nie reaguje (był moczony w rozpuszczalniku ) .Czy to oznacza że muszę szukać nowego.
BMW do końca.
Opublikowano
chyba raczej ... ale jak znajdziesz gdzieś w okolicach swojego miejsca zamieszkania .. proponuję najpierw sprawdzić czy jest dobry !!
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Możesz mi podać ostatnie 7 cyfr kodu VIN.Chciałbym jeszcze coś sprawdzić
Opublikowano
  • Autor
AJ09445
BMW do końca.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Niestety nie mogę ci nic więcej na odległość pomóc,ale jeżeli mówisz że dokładnie sprawdziłes wszystkie podcisnienia.To spróbuj jeszcze dla pewnosci przejżeć świece,przewody.No i jeśli nic nie znajdziesz to zostaje podłączenie pod komputer.
Opublikowano
  • Autor
Ponownie wziołem krokowca do domu i zamoczyłem w rozpuszczalniku na parę godzin.Po solidnym oczyszczeniu i wysuszeniu podłączyłem go pod prostownik , zapadka działała prawidłowo.Jutro sprawdzę w beci i dam znać .
BMW do końca.
Opublikowano
  • Autor
Dziś podłączyłem krokowca w beci i gdy przekręciłem stacyjkę na poz. 2 ,nie reagował choć buczał.Obroty lekko falują.
BMW do końca.