Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
silnik nierówno pracuje na biegu jałowym (był czyszczony silnik krokowy)ale gdy go odłącz obroty są trochę wyższe a silnik pracuje równo.Czy to oznacza że krokowy padł.Dzięki.
BMW do końca.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe,ale sprawdż przewody podcisnien czy nie są popękane.I proponuje jeszcze sprawdzic czujnik położenia przepustnicy TO CZARNE PRZY PRZEPUSTNICY
Opublikowano
mam podobny problem, ale po osiągnięciu 35tys obr silnik przełacza się na gaz i wszystko jest ok, czyli nierówna praca tylko na benzynie. co może być powodem...?

BMW E34 520i / sedan / 1992 / auto / calypsorot metallic

-------------------------------------------------------------------

EX: BMW E30 318i / coupe / 1989 / manual / diamant schwarz

EX: BMW E30 316i / coupe / 1991 / manual / diamant schwarz

Opublikowano
sprawdziłem krokowy przez przekręcenie stacyjki i włączenie zapłonu . Słychać tylko ciche buczenie ale zapadka w środku nie reaguje (był moczony w rozpuszczalniku ) .Czy to oznacza że muszę szukać nowego.
BMW do końca.
Opublikowano
chyba raczej ... ale jak znajdziesz gdzieś w okolicach swojego miejsca zamieszkania .. proponuję najpierw sprawdzić czy jest dobry !!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie mogę ci nic więcej na odległość pomóc,ale jeżeli mówisz że dokładnie sprawdziłes wszystkie podcisnienia.To spróbuj jeszcze dla pewnosci przejżeć świece,przewody.No i jeśli nic nie znajdziesz to zostaje podłączenie pod komputer.
Opublikowano
Ponownie wziołem krokowca do domu i zamoczyłem w rozpuszczalniku na parę godzin.Po solidnym oczyszczeniu i wysuszeniu podłączyłem go pod prostownik , zapadka działała prawidłowo.Jutro sprawdzę w beci i dam znać .
BMW do końca.
Opublikowano
Dziś podłączyłem krokowca w beci i gdy przekręciłem stacyjkę na poz. 2 ,nie reagował choć buczał.Obroty lekko falują.
BMW do końca.