Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko jakiej wielkości butle gazowe mieszczą sie do E32 w miejsce koła zapasowego ? Jakie macie wy zamontowane ? Słyszałem, że moge zamontować butle 52 litry, ale to jest troche mało jak dla mnie :/ (szczególnie, że używa się chyba 80% butli?)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mam pytanko jakiej wielkości butle gazowe mieszczą sie do E32 w miejsce koła zapasowego ? Jakie macie wy zamontowane ? Słyszałem, że moge zamontować butle 52 litry, ale to jest troche mało jak dla mnie :/ (szczególnie, że używa się chyba 80% butli?)

Ja mam 70l do której wchodzi 50 litrów (80% to maks... nie zawsze tyle wchodzi) i już mnie trochę to zaczyna denerwować. Tankowanie w cyklu mieszanym co 300 km a w trasie 400 km da się zrobić.. ale stacji dobrych mało :( Z drugiej strony prawie zawsze tankuje do pełna bo mnie stać na wydatek 100 pln, a większa butla i tak byłaby cięższa auto by siedziało...

Coś za coś, mając 90 litrów wozisz boiler w bagażniku, tankujesz troche rzadziej ale auto bardziej dociążone i traci ładowność...

Pozdrawiam

Opublikowano

do 750tki chcesz butlę w koło? Toż to tankowanie w mieście co 200km :duh: .

Moim zdaniem najlepsza jest butla za siedzeniem , ja mam 90 litrów. Taka butla daje lepszy rozkład masy w aucie, nie wala Ci się koo w bagażniku.

Coś za coś, mając 90 litrów wozisz boiler w bagażniku, tankujesz troche rzadziej ale auto bardziej dociążone i traci ładowność...

Dociążone? przecież to tylko 20kg więcej niż butla w koło. I tak z reguły jeżdzę sam.