Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zmienialem wtrysk od gazu i kalibratory - a co za tym idzie wydzierali mi w warsztacie kolektor i zapewne tez pare innych rzecze .. tak wiec moje pytanie - co mogli spieprzyc ze teraz sie nie chce wkrecac powyzej 5200 obr/min ?? do tej predkosci idzie zupelnie normalnie, a pozniej tyle .. identycznie jak odcinka - tylko tyle ze duzo za szybko

objawy wystepuje zarowno na benzynie jak i gazie .. wiem ze kalibratory od gazu sa dobrane za duze - niestety nie mieli o rozmiar mniejszych zeby zalozyc, wiec silnik dostawal troche za bogata mieszanke .. ale zrobilem tak max 40-50km ..

silnik do M52B28

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
nikt nie ma zadnego pomyslu ?? dodam ze dzieje sie to zarowno na biegu jalowym jak i podczas jazdy ..
Opublikowano
sterownik silnika zlapal jakis blad i nie pozwala sie wyzej wkrecac. Trzeba wykasowac :(

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
sterownik juz wykasowany - odpieciem akumulatora na dwie godziny, tylko teraz trzeba jechac podpiac pod kompa i znalezc przyczyne
Opublikowano
Problem wynika z tego, ze komputer dziala w trybie awaryjnym. Poprzez odpiecie akumulatora bledow zapisanych w ECU nie skasujesz i ratuje Cie tylko podpiecie do komputera. Zwroc uwage na czujnik ABS w tylym kole. Jezeli on bedzie szwankowal samochod rowniez nie bedzie sie krecil powyzej 5200.
Opublikowano

kolego sprubój zdjac obydwie klemy z akumlatora i zepnij je razem.

W ten sposób rozladujesz kondensatory w komputerze niech to bedzie zwarte okolo 20 min.

Póżniej jak juz odpalisz autko to niech ono do zagrzania pochodzi na wolnych obrotach i nie dotykaj w tym czasie pedalu gazu

a jak juz sie zagrzeje to wyjedz gdzies na trase i pociagnij go na obrotach u mhnie pomoglo a mialem podobna sytuacje :D

Opublikowano
po odpieciu aku juz tego nie ma - normalnie sie wkreca, problem bedzie najprawdopodobniej z powodu zbyt bogatej mieszanki na gazie, ale wszystkiego dokladnie sie dowiem w poniedzialek jka go podepne pod kompa - mam nadzieje tylko ze faktycznie tych bledow sobie nie wykasowalem odpinaniem aku (bo chcialbym je odczytac i sie dowiedziec co bylo nie tak)