Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Podczas jazdy moim E36 sedan w bagażniku poróżuje ze mną sprzęt car audio. Wzmak, kondensator i sub Rockforda robi doskonały klimacik wewnątrz auta. Jednak po pewnym czasie plastik na wewnętrznej stronie klapy bagażnika i osłony lamp zaczęły brzydko hałasować, nie mówiąc nic o tablicy rejestracyjnej :duh: Doszedłem do wniosku, że trzeba będzie coś z tym zrobić, jakoś wyciszyć. Na razie nie wiem jak się do tego zabrać i jakich materiałów wygłuszających użyć i gdzie je umieścić, zeby pozbyć się tego okropnego hałasu. Ma ktoś jakieś ciekaw propozycje?

Dodam, że nie interesuje mnie nakład kasy np. 1000 zł :nienie: chciałbym w prosty i tani sposób uporać się z tym problemem. Całą instalke wykonałem sam i nie zamierzam korzystać z profesjonalnych warsztatów car audio. U nich tylko się zaopatrzyłem w odpowiedni sprzęcik :D

Pozdrawiam

Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano
Ja mam to samo niestety tak to juz jest jak ma sie kilaset watt w bagazniku z czasem plastki porostu musza sie poluzowac nie ma na to rady ja tez sam zakladalem sobie audio i nie mam zamiaru wywalac kasy na naprawianie tego to co sie da podokrecalem pod tablice dalem gumowe podkladki i juz nie brzeczy ale nie wiadomo co byz robil i tak po pewnym czasie problem pojawi sie na nowo poprostu za duzo jest tam wibracji i tyle :wink:
Opublikowano

Hejka

Mam dokładnie ten sam problem. Drgania rejestracji już wyeliminowałem ale cała klapa bagażnika jeszcze drga. Doczytałem gdzieś o środkach w sprayu, które tworzą powłokę wygłuszającą. Co myślicie o takiej rzeczy? Albo czy przyklejać w bagażniku i na klapie od środka maty wygłuszające?

Może ktoś to już robił? Podzielcie się swoimi uwagami.

Pozdrawiam

Bi Em DabylJu :P
Opublikowano
Jak zrobiliscie porzadek z ramka rejestracji?Bo u mnie gra głosniej niż skrzynia;)Podłożyłem gabki pod nia ale dalej brzęczy ten pasek co sie wciska na zatrzaski.Myśle żeby zawalić sylikonem wszystko na amen
Opublikowano

Pod ramkę tablicy mam przyklejoną gumową uszczelkę do okien - i siedzi sztywno.

Pod osłony lamp mam wsadzoną grubą gąbkę - tak, że jak zatrzasnę, to osłona ani drgnie.

A klapa bagażnika - a co tam hałasuje? Klapa podskakuje, czy jak - żeby ją wytłumić trzeba by założyć dość grubą matę - może lepiej wyeliminować wszelkie luzy i dopiero wtedy dać matę, żeby się znowu nie pojawiły.

A poza tym to się przejmujecie - ja w mieszkaniu mam dopiero problem - a przecież nie okleję mebli matą, a wszelkich drobnych przedmiotów nie będę taśmą przyklejał... :lol:

Opublikowano

Dzięki za wszystkie wskazówki :D robi się ciepło i trzeba będzie podjąć jakieś działania w celu wyeliminowania tego nieprzyjemnego hałasu :? Z pewnością wykorzystam wasze sugestie. Pod rejestracje to wiedziałem, że chłopaki podkładają np. kawałek dentki, ale świetny pomysł podał Varrol wkładając grubą gąbkę pod osłony lamp. Naprawde super sprawa i z pewnością to wykorzystam. Dzięki

Jeśli ktoś ma inne pomysły to napiszcie, przyda się każda dobra rada :cool2:

Będziesz Musiał Wyprzedzać