Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka dni temu pociekł mi prawy przedni amortyzator w 540i.

w samochodzie mam zawieszenie EDC. sprawdzałem cene w serwisie i koszt jednego przedniego z EDC to 1725 netto.

Czy są jakieś zamienniki?

koszt amora bez EDC do 540 e39 to 616 brutto za sztukę, ale nie wiedzą czy je można założyć. Dodam że z EDC nie korzystam.

A może da się jakoś zregenerować ?

Proszę o podpowiedzi w tym temacie, bo 4000 zł za dwa amortyzatory to ciut za dużo.

pozdr.

Opublikowano

Spokojnie mozesz przełozyć zwykłe amory - ludzie tak robią włąsnie ze wzgledu na koszta.

Ja mam u siebie dwa nowe EDC Sachsa do E34 z tym ze na tył i lezą mi w garażu bo do mojego nie pasują - chciałem je sprzedac ale chetnych nie było (koszta 300 pln za dwa ;) )

Sprawdz cene w sklepie bedzie o polowe taniej.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

no tak , ale mi jest potrzeba do E39

i na przód.

A są zamienniki z EDC do 540 e39, czy tylko oryginały w serwisie?

Opublikowano
a te dwa amory o ktorych wspominasz to dlaczego ci nie pasuja i do jakiego auta pasuja i co to znaczy nowe przyznam sie ze potrzebuje czegos takiego do mojego touringa z nivomatem :mrgreen:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
a te dwa amory o ktorych wspominasz to dlaczego ci nie pasuja i do jakiego auta pasuja i co to znaczy nowe przyznam sie ze potrzebuje czegos takiego do mojego touringa z nivomatem :mrgreen:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano

odświerzę trochę temat.

Na amortyzatorze są symbole

BMW

SACHS

BOGE

oraz numery.

Czy może jest szansa kupić nowe poza serwisem, jedynie bez znaczka BMW?

trochę szkoda mi się rozstać z EDC

Opublikowano

nie pasują bo nie mam EDC - czyli brak kompa i wioazki ktore strują amorami niestety - na pierwszy rzut oka te tamory wygladają jak zwyłke z tym ze mają od góry gniazdo wieloksci małęgo jecka a są one dokładnie do E34 530 535 i 540 z EDC a ty pozatym masz nivo wiec to i tak co innego

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg