Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chcialem zrobic pewnien test i satd moje pytanie. Mianowicie czy po odpieciu przeplywki w e39 w silniku m54 wyskoczy jakis blad i czy po wpieciu jej spowrotem bedzie on nadal czy zniknie samoistnie? Prosze o instrucke jak wypiac prawidlowo przeplywke zeby nic nie uszkodzic? Czy na wylacoznym czy na wlacoznym silniku?
Opublikowano
Witam po odpięciu przepływki i włączeniu zapłonu wyskoczy błąd ale ten błąd jest tylko w kompie i po założeniu przepływki nie ma zadnego znaczenia do pracy silnika ,ale jeśli wyjmiesz bez zapłonu to wszystko będzie ok. Poz.
Opublikowano
Wiec tak, wypialem przeplywke , odpalilem silnik pojezdzilem i wydaje mi sie ze nie ma zadnej roznicy no moze minimalna na plus, przy ruszaniu z jedynki chyba nie dostaje zadyszki ale nie jestem na 100% pewien. Po wypieciu przeplywki nie wyswietlil sie zaden blad, a check control pokazywal ok. Po wpieciu spowrotem tez nic nie wyskoczylo. Teraz pytanie jakie powinny byc objawy po jej wypieciu? Czy powinno byc lepiej czy gorzej? i czy mozna z wypieta przeplywka posmigac np caly dzien? Czy nic sie nie powinno stac?
Opublikowano
nie bo wtedy komputer dobiera sobie w inny sposob a poza tym 2.0 to chyba zawsze ma zadyszke ;) :mad2:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
jak po wypieciu jest lepiej to znaczy ze raczej przepływka jest uszkodzona. komputer dostaje dawki w trybie awaryjnym i niema prawa jeździć lepiej od sprawnego zestawu. u mnie np. w M5 bez przepływek nie jedzie wcale.
535d M-pakiet, M5 E39
Opublikowano
Wiec tak, wypialem przeplywke , odpalilem silnik pojezdzilem i wydaje mi sie ze nie ma zadnej roznicy no moze minimalna na plus, przy ruszaniu z jedynki chyba nie dostaje zadyszki ale nie jestem na 100% pewien. Po wypieciu przeplywki nie wyswietlil sie zaden blad, a check control pokazywal ok. Po wpieciu spowrotem tez nic nie wyskoczylo. Teraz pytanie jakie powinny byc objawy po jej wypieciu? Czy powinno byc lepiej czy gorzej? i czy mozna z wypieta przeplywka posmigac np caly dzien? Czy nic sie nie powinno stac?

Po wypięciu powinien pojawić się błąd (zapisany w ROM'ie) i np. w moim przypadku pozostał on po wpięciu z powrotem, aż do wykasowania kompem (żadne lampki na desce tego nie wykazywały). W międzyczasie, przy okazji badania spalin przed skasowaniem w/w wyszło, że najprawdopodobniej nadal pracował przez to w trybie awaryjnym, pomijając sygnały z przepływki.