Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z pozoru to nieco lamerskie pytanie ale slyszalem rozne opinie i zgupialem wiec pytam:

Czy speżyny w aucie się zużywają ? i co za tym idzie nalezy je wymieniać po jakims przebiegu?

Never Say Never Again!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy ja wiem, czy takie lamerskie...

U siebie klepałem sprężyny z tyłu, bo ubiły się z czasem i auto wyglądało, jak startujący odrzutowiec. Odradzono mi stanowczo zakup nowych, bo podobno standardowe (bez żadnego tuningu) poza ASO są tylko produkcji włoskiej. Oddałem moje do kowala i odebrałem w ten sam dzień. Teraz auto stoi na nich tak, jak powinno - już spory kawałek czasu.

Kai
Opublikowano

Pękniecie, uszkodzenie to wiadomo - moze sie zdarzyć.

Ale zabiek kowalski na spreżynch to ciekawa informacja:-) Na to bym nie wpal

_Kai_ a napisz mi jeszcze czy jak auto Ci się obniżyło to odczuwaleś że zakres pracy spreżyn jest mniejszy czy ze zawieszenie ci stwardnialo wyraznie?

Pozdrawiam

Never Say Never Again!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

...sprężyna też mają żywotność, wiadomo zmęczenia materiału i utrata właściwiści fizycznych..kumplowi kiedys teś siadła dupcia i mniejszy zakres pracy sprężyn powodował na wiekszych dołkach uderzenia w zębach....szkoda przy tym amorków bo sie je dobija i szlag je trafi.

pozdrawiam