Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Przymierzam się do zakupu E-30 cabrio i w związku z tym mam kilka pytań:

-czy były dachy elektryczne

-na co zwrócić uwagę przy zakupie? (przeciekanie, szumy podczas jazdy i inne rzeczy występujące przy cabrio)

-eksploatacja w zimie

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i uwagi

\\

pzdr. Wojtek

Opublikowano
dolacza msie do prosby,zwlaszcza interesuje mnie jak jest z wyciszeniem kabiny przy zalozonym dachu, o ile w ogole mozna mowic o wyciszeniu??:)
Opublikowano

Tak. Były-są e30 cabrio z elektrycznym dachem, ale nie polecam, bo te szmaciane ustrojstwa są bardzo delikatne i lepiej im pomóc i poskładać je ładnie ręcznie. Z resztą wątpię by już tak leciwe mechanizmy elektrycznego dachu działały w należyty sposób.

W zimę konieczne garażowanie z resztą w lato też, bo płowieje szybko dach chyba ze zakładać będziesz jakiś pokrowiec chroniący przed UV.

Ja swoim cabrio jeżdżę także w zimę i nawet przy -30 jest mi gorąco tak ze nieraz musze zmniejszać ogrzewanie i uchylać szybę. Poza tym świetnie spełniają swoją rolę podgrzewane siedzenia.

Co do hałasu i wyciszenia to nie pozostaje ci nic innego jak tylko wyposażenie samochodu w dobry system car audio i po kłopocie :twisted2: . Nic innego nie zrobisz chyba, że hard top, ale nie wiem, bo nie Próbowałem.

Przy kupnie musisz kierować się standardowymi kryteriami, jakie stosuje się przy kupnie samochodu. Jedyna różnica to dach ale tam nie ma żadnych tajemnic wszystko widać jak na dłoni. Złóż i rozłóż pooglądaj uszczelki i wszystko będzie jasne.

Opublikowano

szukalem cabrio dla siebie mniej wiecej pol roku temu. butelka z woda i lejesz na laczenia dachu z przednia szyba i bocznymi szybami. wszystkie te ktore byly najtansze na allegro czyli po 7-8tys.zl przeciekaly lub mialy przetarcia 4-10 cm na wystajacych elemantach stelazu wiec spory wydatek.

zwatpilem w zakup poki nie uzbieram 10-12tys.