Skocz do zawartości

zablokowane drzwi z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

BMW 520i, 89 rok.

Mam centralny zamek bez pilota.

Dzisiaj ide do samochodu i nie chcą sie otworzyc drzwi od kierowcy. Centralny działa bo reszta drzwi sie otwiera. Od środka nie moge ani otworzyć tych drzwi ani odciągnąć tego "cyngielka" dziwne jakby coś go blokowało. Podczas przekręcania kluczyka w drzwiach słychać mechanizm który otwiera drzwi. Drzwi są zamkniete i nie da sie ich otworzyć.

Pierwszy raz mam z nimi taki problem.

Nie chodzi napewno o zamarźnięcie zamka.

Coś sie chyba zablokowało ale co ? jak to sprawdzić ? drzwi raczej nie rozkręce bo nie można ich nawet otworzyć.

Help.

Opublikowano
-nie wiem co to wykombinowane ,ale po mojemu trzeba od pasazera wejść i rozebrać bok , potem musisz pokombinować przyda ci się dobra lampka--pozdro
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

miałem podobny problem 2 tygodnie i tydzień temu.

Najpierw były to drzwi kierowcy za tydzień pasażera

Diagnoza:

rozebrałem drzwi kierowcy (od środka) tapicerka itd. - siłownik centralnego zamka otworzył drzwi ale nie dało się ich potem zamknąć.

wziąłem lusterko bo inaczej nie dało się zobaczyć jak wygląda zamek i okazało się że wyskoczyło takie coś (sory za nieścisły opis) przy mechaniźmie ryglującym drzwi od środka - PRZYCZYNA MRÓZ - zamarzło śiłownik otworzył ale zeskoczył rygielek. Jak udało mi się metodą prób i błędów ruszając rygielkiem od zamykania od środka i kluczykami w drzwiach - na przemian aby to coś wskoczyło na swoje miejsce to popsikałem obficie smarem białym w spreyu i pomogło przynajmniej do dziś

POZDRAWIAM