Skocz do zawartości

Wymieniłem termostat i nadal niemam ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spróbuj odpowietrzyć układ chłodzenia i ewentualnie dolej płynu chłodzącego. U mnie było tak że pokazywało max a jak odpowietrzyłem okazało sie że dolałem jeszcze 2 litry płynu i ogrzewanie zaczęło grzać.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano
no zrob takjak ci pisze kolega wyzej...............a jak nei to moze ci padla nagrzewnica( albo moze cos z tym termostatem-ale jesli silnik nagrzewa sie w sposob normany-niespowolniony i tem ci nie spada jak jedziesz ) to bankowo nagrzewnica.
Opublikowano
u mnie tez nie dzialo nawet wyminilem elektozawor juz chcialem nagrzewnice chcialem wymienic i okazalo sie ze mialem zle odpowietrzony uklad pomimo ze odpowietrzalem po 2godziny kilka razy i ktoryms razem po zgaszeniu auta otworzylem maske by sprawdzic poziom plynu chlodniczego byl pelny ale zauwazylem ze bardzo delikatnie syczalo z odpowietrznika z chlodnicy , skrecilem go obwijac izolacja , i od tej pory ogrzewanie zaczelo mi dzialac
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też jestem za odpowietrzeniem (może z parę razy). Elektrozawory możesz wykluczyć, bo one, jak się zrypią, to są otwarte cały czas, a nie zamknięte.
Kai
Opublikowano
Też jestem za odpowietrzeniem (może z parę razy). Elektrozawory możesz wykluczyć, bo one, jak się zrypią, to są otwarte cały czas, a nie zamknięte.
elektrozawory za kazdym wylączeniem zaplonu sie zamykaja tak wiec równie dobrze mogą sie zaciąc w pozycjii zamkniętej . a po lecie istnieje jeszcze wieksze prawdopodobienstwo jezeli sie pozacinaja ze beda w pozycji zamknietej bo w tym okresie zazwyczaj wszyscy mjaą uistawiona temp na min i przed dłuzszy okres sie wogóle nie ruszają.