Skocz do zawartości

przekłamamnie temperatury zewnetrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pojawił sie dziwny proble. cyfrowy wyswietlacz temperatury zewnetrznej zaczał wsakzywac niewlasciwa temerature. przekłamuje o jakies nawet o 10'C. czy ktos spotkał sie z podobnym objawem...moze jakies rady jak rozwiazac ten problem
Opublikowano
Czujnik temperatury spróbuj przeczyścić i osuszyć może zawilgotniał. Zdarza się też czasem że się popsuje i wtedy wymiana.
BMW forever!!!
Opublikowano
  • Autor
a gdzie jest umieszczony czujnik termometra??/
Opublikowano

Dokładnie ci nie powiem bo mój latał sobie luzem jak kupiłem swoje auto. Jak stoisz przed maską to powinien być po prawej stronie jest żółto-czarny z wystającym bolcem szukaj w okolicach zderzaka lub nadkola.

http://moto.allegro.pl/item167305512_czujnik_temperatury_zewnetrznej_bmw_e36_e38_e34.html

tu możesz zobaczyć jak wygląda

BMW forever!!!
Opublikowano
A u mnie pokazuje non stop -37 :D Za zimno zeby go szukac, wiec czekam ze wszystkimi takimi naprawami do wiosny :D Chyba, ze ktos wie gdzie jest dokladnie to wymienie go od razu.
Opublikowano
w e36 powinien byc w ''nadmuchu'' na tarcze hamulcowe, oczywiscie w prawym.

czujnik jest w lewym tunelu wntylacyjnym tarczy hamulcowej. trudno sie do niego dostać spod maski przy silniku R6 ,trzeba odkrećić element od spodu auta mocujący ze soba zderzak i nadkole, nie wiem jak jest w czterocylindrówkach